Εν μέσω κορωναϊού, η Τουρκία πληρώνει αδρά και προωθεί την προπαγάνδα της στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνεργάτες του, κατά την τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε μία εκστρατεία δημοσίων σχέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να καταφέρει να πείσει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του ιού, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, την αντιμετώπισε ως μία ασήμαντη απειλή.

Η Άγκυρα χρησιμοποίησε και πάλι τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της έγκυρης τουρκικής ιστοσελίδας Ahval, πληρώνεται από το Κολλέγιο του Τουρκικού Στρατού (Turkey Army College) και από την εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας (Petroleum Pipeline Corporation, γνωστή και ως BOTAŞ).

Χρησιμοποίησε και την ιστοσελίδα The Hill. Κάποτε ήταν έγκυρη, εσχάτως όχι τόσο. Η Τουρκία είχε προωθήσει μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας, πριν αναλάβει την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα κείμενο του Μάικλ Φλιν -και αυτός ατζέντης της κατοχικής δύναμης- με το οποίο υποστήριζε ότι η Αμερική έπρεπε να παραδώσει στον Ταγίπ Ερντογάν τον Ιμάμη Γκιουλέν. Επιτίθετο και εναντίον των …εχθρών της Τουρκίας και υμνούσε τη χώρα του Ερντογάν για τη στρατηγική της σημασία.

  • Ο μέγας και τρανός Φλιν, που τα οικονομούσε από την Τουρκία, δεν πρόβλεψε την στροφή του Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκτός εάν και ο ίδιος, και ο πρόεδρος της Τουρκίας έχουν το ίδιο αφεντικό. Τον Ρώσο «Τσάρο». Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, και ο άνθρωπος που οδήγησε στο τουρκικό σαράϊ τον πρόεδρο της Αμερικής.

Πως να μην είναι όλες οι πόρτες ανοικτές για την Τουρκία, όταν εξαγοράζει κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεξαμενές σκέψης και αναλυτές;

Και αρκετοί αναγνώστες αναρωτήθηκαν πολλές φορές γιατί δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο παιγνίδι και η Ελλάδα, και η Κύπρος, όλα αυτά τα χρόνια. Διότι η Αθήνα και η Λευκωσία δεν παίζουν βρώμικα. Και καλά κάνουν.

Όμως, θα πρέπει να στήσουν ένα μηχανισμό που θα αποκαλύπτει τις εξαγορές που κάνει η Τουρκία και να μην περιμένουν από ένα HALC και μερικούς δημοσιογράφους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο “ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ” ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; (ΕΔΩ)

Πληροφορήθηκα ότι το Atlantic Council έχει κάνει μία πρόταση για να επεκταθεί στην Αθήνα. Αντιλαμβάνομαι ότι το επιθυμεί πολύ η αμερικανική κυβέρνηση και η πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως και κάποιοι αξιωματούχοι στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη δεξαμενή σκέψης πρέπει να εξέλθει καθαρή του φιλοτουρκισμού της πριν της επιτραπεί να παίξει τα παιγνίδια της στην Ελλάδα. Είναι εκτεθειμένη.

Στις αρχές της εβδομάδας πρόσφερε το βήμα της στον υπουργό Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης, για να διασπείρει την προπαγάνδα του. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε απέναντι του δύο «παρουσιαστές», οι οποίοι έπαιζαν σικέ πίνγκ πόνγκ μαζί του. Διάβαζαν τις συμφωνημένες ερωτήσεις και αυτός από τη μεριά του διάβαζε τις έτοιμες απαντήσεις. Ήταν ένα φρικτό θέαμα και βεβαίως δεν βοήθησε την Τουρκία και την υπόθεσή της.

  • Και τα δύο σκηνικά, της συνέντευξης του Τσαβούσογλου και του κειμένου στην ιστοσελίδα The Hill, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται το τουρκικό βαθύ κράτος. Βρίσκει πρόθυμους, μέσω των οποίων κάνει τη δουλειά της, και χρησιμοποιεί πάντα το στοιχείο του εκβιασμού. Όταν κάποιος σε πληρώνει, μπορεί και να σε εκβιάζει.

Δυστυχώς οι «φίλοι» μας στο Atlantic και στο The Hill δεν έμαθαν το μάθημά τους… Όσοι εξυπηρετούν τον Ερντογάν πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσε τον Γκιουλέν…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Χιλιάδες οι νεκροί, αλλά ποιος νοιάζεται στο Λευκό Οίκο; Ο Τραμπ θύμωσε διότι η Κίνα γνώριζε και δεν το μαρτύρησε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: