Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές μεταναστών και τα μέτρα για την πανδημία

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι στις περιοχές όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες με τη συμβολή των ειδικών του ΕΟΔΥ. Η φωτογραφία από την καθιστική διαμαρτυρία στη δομή της Μόριας, στις 21/4/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για τα μέτρα προστασίας στις δομές φιλοξενίας μεταναστών συγκαλείται το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr τη σύσκεψη έχει συγκαλέσει στις 13:30 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Άλλωστε οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας διατυπώνουν έντονη ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα στο Κρανίδι, μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Επίσης η ανησυχία δεν αφορά μόνο για την περίπτωση στο στο Κρανίδι αλλά και στις υπόλοιπες προσφυγικές δομές της χώρας μας, καθώς στην περίπτωση που διαπιστωθούν κι άλλα περιστατικά, ο έλεγχος του κορωναϊού θα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Γι αυτό και αναμένεται να υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι στις περιοχές όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες με τη συμβολή των ειδικών του ΕΟΔΥ.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι: Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: