Έκκληση Θεοδωρικάκου: «Υπάρχει κόπωση. Υπομονή. Μη χάσουμε όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα»

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε στις 11/4 το Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», εν όψει του Πάσχα και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και εθελοντές για την κοινωνική τους προσφορά. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ/STR




Έκκληση σε όλους τους Έλληνες να μη παρασυρθούν από τον καλό καιρό και να μείνουν σπίτι «για να μη χάσουμε όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα», απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκος Θεοδωρικάκος, μέσω συνέντευξης που έδωσε στον ΣKAΪ.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά τόνισε ότι έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ να εντείνουν οι Δήμοι, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, τους ελέγχους και την επιτήρηση, επισημαίνοντας ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και οι αναστάσιμες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουμε ενάντια στον κορωνοϊό. «Δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο. Να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα. Ξέρω ότι υπάρχει κόπωση. Συνιστώ υπομονή. Μη χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα», είπε ο υπουργός, θυμίζοντας ότι μέσα σε αυτή τη λαίλαπα η Ελλάδα έχει καταφέρει να σταθεί όρθια.

“θα υποστεί το ίδιο φιάσκο o Ερντογάν”

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μετακινήσει παράνομους μετανάστες που νοσούν από κορωνοϊό στην Ελλάδα και αν η χώρα μας θα αντέξει και πάλι όπως άντεξε στην Καστανιά, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό τα πράγματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Απλά θα υποστεί το ίδιο φιάσκο. Μπορεί να έχουμε την κρίση του κορωνοϊού, αλλά αυτό το κράτος με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδειξε ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα σε όλα τα μέτωπα. Και αυτό θα συμβεί όποια στιγμή και αν ξαναχρειαστεί».

Η στήριξη της οικονομίας

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της εργασίας. Όπως είπε, τον επόμενο μήνα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες. Όπως εξήγησε στο Πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες. Όσοι επιλεγούν θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσεις και θα απασχοληθούν για 8 μήνες σε Δήμους και Περιφέρειες. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

40.000 θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στη λογική στήριξης της ελληνικής οικονομίας και στην ανάδειξη των Δήμων και των Περιφερειών σε πυλώνες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, κινείται, όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, και το νέο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ, μέσα από την υλοποίηση του οποίου θα προκύψουν 40.000 θέσεις εργασίας.

Για την άδεια ειδικού σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι στο δημόσιο θα επεκταθεί για όλο το διάστημα που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Με πληροφορίες από skai.gr

Το ευχαριστώ του Μητσοτάκη στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση της κρίσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: