Εκκληση κορυφαίων Γερμανών & Ιταλών οικονομολόγων και πολιτικών για κορωνο-ομόλογο

File photo: Από την τηλεδιάσκεψη κορυφής της 17ης Μαρτίου κατά την οποία αποφασίστηκε εντός δεκαημέρου να επανέλθει η ΕΕ για την μορφή αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωναϊού στην Ευρώπη. EPA, Filippo Attili – Chigi Palace Pr




Κορυφαίοι οικονομολόγοι και πολιτικοί από τη Γερμανία και την Ιταλία  ζητούν περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωναϊού, καθώς επίσης την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών «ομολόγων υγείας» .

«Απαιτείται μια συνολική ασπίδα οικονομικής προστασίας για την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ. Όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα της μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη χρηματοδότηση με χαμηλό επιτόκιο που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρουν σε έκκλησή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.Ταυτόχρονα, οι υπογράφοντες ζητούν την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, τα οποία ονομάζουν «ομόλογα υγείας».

Η έκκληση με τον τίτλο «Είμαστε μαζί σ’ αυτό» ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτικών των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, Φραντσίσκα Μπράντνερ και Αλξάντρα Γκέεζε.

Στους πρώτους συνυπογράψαντες περιλαμβάνονται οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ και οι οικονομολόγοι Γκάμπριελ Φέλμπερμαϊρ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας (IfW) του Κιέλου, Μάρτσελ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου και ο Μίχαελ Χιούτερ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙW) της Κολωνίας.

Με πληροφορίες από DPA μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Η Ευρώπη θα βρει λύση για να νικήσει τις επιπτώσεις του κορωναϊού, λέει ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: