Εφάπαξ εισφορά των πλουσίων για να αντιμετωπισθεί η κρίση ζητά το SPD στη Γερμανία

Συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρουν υγειονομικό υλικό στις 31/3 στη Δρέσδη της Γερμανίας. EPA/FILIP SINGER




Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους πιο εύπορους Γερμανούς να συμβάλουν οικονομικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Θα χρειαστούμε δίκαιη κατανομή των βαρών και, για το SPD, αυτό μπορεί να γίνει αν οι οικονομικά ισχυροί συμμετάσχουν αναλόγως και οικονομικά», δήλωσε η συμπρόεδρος του κόμματος Σάσκια Έσκεν σε κοινή συνέντευξή της στις εφημερίδες Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten.

Η Έσκεν θεωρεί ότι μια από της δυνατότητες είναι «μια εφάπαξ εισφορά υπολογιζόμενη επί της περιουσίας τους για να επανέλθουν τα δημόσια οικονομικά σε ισορροπία μετά την κρίση» . Στο άρθρο 106 του Συντάγματος αναφέρεται μεν ρητά η «εφάπαξ εισφορά επί της περιουσίας», χωρίς όμως αυτή να προσδιορίζεται λεπτομερέστερα.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων, η Έσκεν δήλωσε ότι τα πακέτα διάσωσης που αποφασίστηκαν την περασμένη εβδομάδα είχαν «ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό αποτύπωμα», αλλά «κατά την άποψη του κόμματός μου, υπάρχει ακόμα ανάγκη βελτίωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από Stuttgarter Zeitung, Stuttgarter Nachrichten, de. reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ/ A.Π.
Αθήνα, Ελλάδα

Το βέτο στο ευρωομολόγο ντροπιάζει τη Γερμανία, γράφει η SZ: Λάθος εργαλείο το χαρακτηρίζει η FAZ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: