Διαδικτυακή συζήτηση του Ελπιδοφόρου με τους Έλληνες Ορθόδοξους πιστούς των ΗΠΑ

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, στις 15.00, ώρα Αμερικής, Photo via Twitter, @Elpidophoros




Διαδικτυακή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, στις 15.00, ώρα Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τους Έλληνες Ορθόδοξους πιστούς των ΗΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δήμητρα Καλοδήμος, αξιόπιστη φωνή για περισσότερα από 35 χρόνια στην Πολιτεία του Τενεσί, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συνδεδεμένου με τον τηλεοπτικό σταθμό NBC τοπικού καναλιού.

  • Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, που υπάρχει μεγάλος πόνος και αγωνία στην Εκκλησία μας, νιώθω ικανοποίηση που οι σύγχρονες τεχνολογίες μου δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσω ολόκληρη την Αμερική και να ακούσω τη φωνή των πιστών». Όπως τόνισε, «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπός τους στέκεται στο πλευρό τους και θέλω να τους πω πόσο αγαπητοί και πόσο ανεκτίμητοι είναι για μένα, ο καθένας ξεχωριστά, καθώς ξεκινάμε αυτή τη δύσκολη πορεία προς το Άγιο Πάσχα του Κυρίου μας μέσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Τις πρωτοποριακές ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τη διατήρηση της επικοινωνίας με το ποίμνιό του, παρά τις δυσκολίες των καιρών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των σύγχρονων τεχνολογιών, εξήρε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του χθες.

  • Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι ακόμη το επίκεντρο της πανδημίας και υπογράμμισε τις επιπτώσεις που αυτή έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Εκκλησία. Επιπλέον, επισήμανε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την αρχή της πανδημίας για την τέλεση των Ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να προστατευθεί απόλυτα η υγεία των πιστών και γενικότερα η δημόσια υγεία.

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, και τόνισε ότι όλες οι Ακολουθίες θα μεταδοθούν μέσω της τηλεόρασης και του Διαδικτύου.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβιβάσει τα θερμότερά του συγχαρητήρια και τις ευχές του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια πολιτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας, που έσωσαν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, κάτι που άλλωστε αντανακλάται και στην ικανότητα της χώρας μας να ελέγξει αποτελεσματικά την όλη κατάσταση.

Επίσης, συνεχάρη την κ. Σακελλαροπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχαν, και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της, ενώ της ζήτησε να διαβιβάσει στον ελληνικό λαό τις καλύτερες ευχές του για την εορτή του Πάσχα.

Τέλος, την προσκάλεσε να παραστεί στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν, που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Ελένη Μαχαίρα

Επικοινωνία Βαρθολομαίου-Σακελλαροπούλου: Tη συμπαράστασή της για την δοκιμασία των ομογενών εξέφρασε η ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: