Δάκρυσε ακόμη και ο Θεός! Ο γίγαντας (Αμερική) γονάτισε, τα φώτα έσβησαν, η άγρυπνη πόλη κοιμήθηκε!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ομιλεί σε οδηγούς φορτηγών που τον επισκέφθηκαν στι Λευκό Οίκο. EPA, Chris Kleponis / POOL




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Πολλοί με ρωτάνε αν υπάρχει άτομο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες που θεωρεί ότι ο Πρόεδρος (Τραμπ) και η κυβέρνηση τηςΑμερικής κινήθηκαν γρήγορα για αντιμετώπιση του ιού. Οι δυο στους τρεις Αμερικανούς λένε κάθετα ναι, άργησε.

Ένας στους τρεις, είτε σιωπά, είτε “πετάει ο γάιδαρος”. Αυτό έδειξε η έρευνα του Pew Research Center με δείγμα 4,917 Αμερικανών, μεταξύ 7 και 12 Απριλίου.

Πολλοί συνάδελφοι το έγραψαν επανειλημμένα (και) από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι ο Πρόεδρος τυφλώθηκε από το πάθος του για να κερδίσει δεύτερη θητεία. Ομολογουμένως, ξέχασε πώς κέρδισε την πρώτη: “νοιάστηκε” για το λαό, “πάλεψε” για να ξανακάνει την Αμερική μεγάλη (great) αλλά για την ώρα, μόνο μεγάλη δεν είναι και καθημερινά μικραίνει, συρρικνώνεται, με τους αριθμούς των νεκρών να προκαλούν φόβο και πανικό.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 35 χιλιάδες νεκρούς, με την Νέα Υόρκη να έχει αγγίξει τις 17 χιλιάδες (σχεδόν το 50% του συνόλου!). Τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 680 χιλιάδες. Τα νοσοκομεία γέμισαν, το νησί Χαρτ στο Μπρονξ μοιάζει με ταινία τρόμου και τα ντρόουν κινηματογραφούν τα ξύλινα φέρετρα.

Παντού σιωπή! Μόνο από την τηλεόραση και το Twitter βγαίνει μια φωνή γεμάτη νεύρο και κοκκινιασμένο πρόσωπο:

  • 1) Είναι τέχνασμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές (εδώ και μήνες!).
  • 2) Φταίει η Κίνα που δεν έδωσε έγκαιρα και επαρκή στοιχεία [από Δεκέβρη] (ναι, φαίνεται ότι φταίει).
  • 3) Φταίει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για ασθενή αντίδραση (ναι, φαίνεται ότι φταίει).

Τόσο καιρό, εσείς, κύριε Πρόεδρε;

“ΕΓΩ και μόνο εγώ” αποφασίζω (πότε θα κλείσει και) πότε θα ξανανοίξει η οικονομία (όχι ο Κουόμο στην Νέα Υόρκη ή ο κάθε κυβερνήτης).

“ΕΓΩ και μόνο εγώ” θα τυπώσω στις επιταγές-βοηθήματα το όνομα μου (για να με θυμούνται!).

Εγώ ΔΕΝ έκανα κάτι λάθος, εσείς διαδίδετε fake news (απάντηση σε δημοσιογράφο που απλά ρώτησε το αυτονόητο).

Και ενώ βλέπεις ένα θέατρο του παραλόγου, με τον κ. Fauci (Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων) να επιβεβαιώνει ότι η καθυστέρηση στοίχισε (στεκόμενος καθημερινά δίπλα στον κ. Τραμπ), αναμένεις ότι κάποιος, κάπου θα φανεί. Κάποιος περισσότερο Δημοκρατικός.

Μάταια!

  • Όταν η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν ήδη μπει σπίτι, ο πρώην αντιπρόεδρος Μπάιντεν, ο Σάντερς και οι λοιποί Δημοκρατικοί αλληλοκτυπιόντουσαν εσωκομματικά για το χρίσμα. Μέχρι προχτές ακόμη. Μέχρι προχτές, όπου (και) ο Σάντερς αποχώρησε από την κούρσα και στήριξε-σύστησε τον Μπάιντεν.

Αργήσαμε τόσο πολύ. Το μόνο παρήγορο ήταν η έγκαιρη αντίδραση πολλών πανεπιστημίων, που αντέδρασαν από το Φεβράρη διώχνοντας τους φοιτητές πίσω στις Πολιτείες και χώρες τους για να τους προφυλάξουν και μεταφέροντας τις τάξεις στο διαδίκτυο.

Το Αμερικανικό τρένο όμως δεν “επιθεωρήθηκε” (inspection) από τον Δεκέβρη. Ήταν ήδη τρακαρισμένο από χίλιες πλευρές, πριν ακινητοποιηθεί και παρόλες τις προειδοποιήσεις ότι οι ράγες ήταν ραγισμένες. Ο οδηγός του δεν πάτησε φρένο έγκαιρα, ούτε και οι νεκροί πατάνε φρένο γ..!

Ο γίγαντας γονάτισε, τα φώτα έσβησαν, η άγρυπνη Νέα Υόρκη πήγε για ύπνο!

Γιατί;

Δάκρυσε ακόμη κι ο Θεός!

Υ.Γ. 1: Οι Δημοκρατικοί έχουν μια μικρή ευκαιρία και καθόλου χρόνο

Υ.Γ. 2: Θα το ξαναπώ: Αυτή τη φορά, Ελλάδα και Κύπρος δικαιούνται να νιώσουν περηφάνια, σκοτώνουν τον ιό και στέκονται!

Υ.Γ.3: Ο τίτλος είναι με αφορμή τον καιρό της περασμένης Δευτέρας στην Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες. Βροχές, δυνατοί άνεμοι και μαύρος ουρανός ωσάν να πενθούσαν μαζί με τις χιλιάδες κόσμου στις ΗΠΑ. Κουράγιο!

Νίκος Αντωνιάδης είναι Αν. Βοηθός Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Πυκνώνουν τα αδιέξοδα της Τουρκίας σε οικονομία, Συρία και Λιβύη: Ο «Καλός Σαμαρείτης» Ταγίπ Ερντογάν!

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: