Χωρίς τη Νέα Υόρκη δεν θα υπάρξει ανάκαμψη: Ο Ντε Μπλάζιο ζητεί επείγουσα οικονομική βοήθεια απ’ τον Τραμπ

File photo: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Τραμπ, Μπιλ ντε Μπλάζιο. EPA/JUSTIN LANE
«Βοηθήστε μας οικονομικά, ειδάλλως δεν θα πετύχετε μια εθνική ανάκαμψη» : Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε έκκληση σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για να βοηθήσει την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ενώ ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις «οδηγίες του» για την «επαναλειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου.

  • Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης», είπε ο ντε Μπλάζιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

  • «Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος, πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι συνομίλησε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενθαρρύνει να πείσει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να εγκρίνει ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου, που θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

  • «Του είπα ξεκάθαρα ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται», συνέχισε ο ντε Μπλάζιο. «Ο πρόεδρος πρέπει να σηκώσει ανάστημα (…) Αν μιλήσει, θα ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας».

Ο δήμαρχος, όπως και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα λιγοστά χρήματα που διατέθηκαν στην Νέα Υόρκη, μια Δημοκρατική στην πλειοψηφία της Πολιτεία, στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη Μαρτίου.

Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 11.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Στους 31.002 οι νεκροί από τον νέο κορωναϊό στις ΗΠΑ: Στα 639.733 έφτασαν τα κρούσματα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: