Χαλάρωση των μέτρων συζητούν στην Τουρκία: Εξετάζεται η άρση της κυκλοφορίας σε… ηλικιωμένους

File Photo: Περαστικοί με προστατευτικές μάσκες μπροστά από αρτοπωλείο στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. EPA, ERFDEM SAHNIN




Χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να συζητηθεί σήμερα κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά το τριήμερο της 1ης Μαϊου.

  • Κατά τη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, θα μελετηθεί η χαλάρωση κάποιων περιορισμών υπό όρους και η επάνοδος στην κανονικότητα. Πηγές των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ως πρώτο μέτρο χαλάρωσης θα συζητηθεί η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και των νέων κάτω των 20 ετών.

Το αίτημα είναι να επιτραπεί η κυκλοφορία τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρες. Θα συζητήσουν επίσης το ενδεχόμενο παράτασης του ανοίγματος των σχολείων για κάποιο ακόμη διάστημα, ενώ θα συζητηθούν τρόποι διεξαγωγής των εξετάσεων και αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών.Επιπλέον θα συζητηθούν λεπτομέρειες που αφορούν την πιθανή έναρξη λειτουργίας των αεροπορικών εταιρειών. Αναμένεται επίσης να αξιολογηθούν τα βήματα που θα γίνουν στον τομέα της γεωργίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Συγκρατηθείτε, λέει τώρα ο Τζόνσον στους ανυπόμονους Βρετανούς: Η επιστροφή του και ο “ληστής”ιός, χωρίς μάσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: