Ασύλληπτη κρίση στις ΗΠΑ: Στα 30 εκατομμύρια οι άνεργοι απ’ την αρχή της πανδημίας

File photo: Άνδρας διαβάζει ανακοινώσεις έξω από το γραφείο ανεργίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. EPA/JUSTIN LANE




Σχεδόν τέσσερα επιπλέον εκατομμύρια  Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις αφορούν πλέον και κλάδους που αρχικά δεν επηρεάστηκαν άμεσα λόγω του κορωναϊου.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ.. Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,50 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από τις 21 Μαρτίου γύρω στα 30 εκατ. , περίπου το 18,4% του πληθυσμού που είναι σε ηλικία εργασίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Επιτροπή ειδικού σκοπού από τον Μπάιντεν: Αναζητείται η γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: