Οι Τούρκοι στέλνουν τώρα μετανάστες ασθενείς με covid: Αποκρούστηκε προσπάθεια απόβασης στο Αιγαίο, απόρθητα και τα θαλάσσια σύνορα

Γι’ ακόμη μια μέρα οι Αμφίβιες δυνάμεις των νησιών ήταν σε πλήρη επιφυλακή ακριβώς στην οριογραμμή, όπως και τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος και οι Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού. Η είδηση για μεταφορά ατόμων με Κορωνοϊό από τα Τουρκικά παράλια έθεσε σε πλήρη επιφυλακή και αυξημένη εγρήγορση τις δυνάμεις στα νησιά. Πηγή: Hellas journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Νέο σοβαρό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά την Τουρκία που υλοποιεί τα προκλητικά σχέδια της, εξελίχθηκε από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου σε Λέσβο και Χίο.

Μέχρι και το αεροσκάφος επιτήρησης της Μεγάλης Βρετανίας που επιτηρεί από αέρος την Ελληνοτουρκική οριογραμμή και μετέχει στη δύναμη της FRONTEX παρενόχλησαν τα Τουρκικά F-16 που πέρασαν «σουβλάκι», ακριβώς στη μέση το νησί της Λέσβου.

  • Μετά τη Λέσβο σειρά είχε η Χίος για τις νέες υπερπτήσεις των Τούρκων για να συνεχιστεί το ντελίριο εκνευρισμού της γείτονος καθώς οι Ελληνικές αρχές δείχνουν ότι μετά τον θωρακισμένο Έβρο, είναι ικανές με την αποφασιστικότητα που τις διακρίνει να διατηρούν απόρθητα και τα θαλάσσια σύνορα.

Το γεγονός πάντως ότι «θύμα» των Τουρκικών προκλήσεων έπεσε για δεύτερη φορά αεροσκάφος της δύναμης της FRONTEX στον ουρανό του Αιγαίου, ξεμπροστιάζει στην Ευρώπη και όχι μόνο τη συμπεριφορά των Τούρκων και κατά όλων εκείνων που βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας στον αγώνα που δίνει απέναντι στην ασύμμετρη απειλή.

Είχε προηγηθεί παρενόχληση τον Μάρτιο σε αεροσκάφος της Δανίας και πάλι από Τουρκικά μαχητικά που νωρίτερα είχαν προβεί σε υπερπτήσεις.

  • Το νέο χαστούκι στην Άγκυρα από τις Ελληνικές αρχές

Όμως το επεισόδιο αυτό, το ξέσπασμα των Τούρκων, έχει την δική του απάντηση, το που δηλαδή οφείλεται.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, σ’ ένα ακόμη «στραπάτσο» αποδείχτηκε η νέα προσπάθεια ομαδικής απόβασης μεταναστών στις ακτές της Λέσβου και της Χίου από τις Ελληνικές αρχές.

Η άμεση αξιοποίηση πληροφοριών από αέρα, από παρατηρητήρια, από μονάδες επιφανείας και άλλες πηγές τις οποίες οι Ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά, έδειχναν:

  • Πρώτον ότι από τη νύχτα οι Τουρκικές αρχές μετέφεραν και πάλι μετανάστες στα παράλια και οι βάρκες έπεφταν ξανά στο νερό.
  • Δεύτερον, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ελληνικών αρχών δεν είναι λίγοι οι μετανάστες από αυτούς που επέλεξαν οι Τουρκικές αρχές, οι οποίοι νοσούν από Κορωνοϊό.

Αυτό ήταν που ανέβασε το επίπεδο συναγερμού τόσο στο Επιτελείο, όσο και στα ακριτικά νησιά, με την εντολή από τον ίδιο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας που ενημερώθηκε για το τι ετοίμαζε η γείτονα, να μιλά με τους επικεφαλής των Σχηματισμών και να δίνει εντολή για άμεση αποτροπή οποιασδήποτε κίνησης γίνει, ακριβώς στην οριογραμμή και με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας των στελεχών.

Μετά την ηχηρή απάντηση που δόθηκε και στο σχέδιο «σαπιοκάραβα» της Τουρκίας, με την αποτροπή ομαδικής απόβασης στο Αγαθονήσι, οι Ελληνικές αρχές έδειξαν ότι η εντολή «κανένας εφησυχασμός, όχι στη θριαμβολογία, συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια πλήρους αποτροπής της ασύμμετρης απειλής» εφαρμόζεται κανονικά και πως η διατήρηση των δυνάμεων σ’ όλο το μήκος της θαλάσσιας οριογραμμής του Αρχιπελάγους, έχει ιδιαίτερο νόημα.

  • Τι λένε πηγές από το Επιτελείο

Από έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα Δυτικά Παράλια της Μ. Ασίας, ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps εσωτερικού με λεωφορεία.

Πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ και η Τουρκία θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο.

Για την μετακίνησή τους είχαν ενημερωθεί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ώστε να συνδράμουν τους μετανάστες στη μετάβασή τους στην Ελλάδα. Φωτογραφία Hellas Journal

 

Photo: Hellas Journal

Η στρατοχωροφυλακή και η Τoυρκική αστυνομία παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε και στον Έβρο. Δηλαδή τους κατευθύνει και τους οδηγεί, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σοϊλου που είχε πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν στην Ευρώπη…

“Η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της… Τα στέλνει αλλού”…. Η προκλητική υπέρπτηση έγινε γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της και πιάστηκε ακόμα μια φορά με τη γίδα στη πλάτη.

Είναι τόσο μεγάλο το κάζο που πάθανε με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων (ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων), που δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως της Λέσβου όπου επιχειρούσε το Αεροσκάφος της FRONTEX ( Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Απελπισία, σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19, δεν κρύβεται με τίποτα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια…

Τα τούρκικα «νταηλίκια» που δεν πέρασαν στους Αμφίβιους Καταδρομείς στην Κω: Ήθελαν να προκαλέσουν μετά την απειλή κατά του Λιμενικού, αλλά…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: