Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης: Παραμένει η ποινή αφαίρεσης βαθμών

File Photo: Παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ. Φωτογραφία via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, με τις οποίες οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί πολυϊδιοκτησίας.

Κατόπιν αυτού, διατηρείται η ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ από τη θρακιώτικη ομάδα αφαιρούνται συνολικά δώδεκα βαθμοί, επτά λόγω πολυϊδιοκτησίας και πέντε λόγω μη δήλωσης της αλλαγής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Το μοναδικό σημείο κατά το οποίο η επιτροπή εφέσων διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, ήταν ότι δέχθηκε τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος.

ΠΑΟΚ: «Υπόθεση που εξυφάνθηκε κυρίως σε πολιτικά γραφεία εξυπηρετήσεων»

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την απόφαση της Επιτροπης Εφέσεων της ΕΠΟ εξεδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει «Είναι ανήκουστο, όσο ήταν δυστυχώς και αναμενόμενο, ότι τελικά δύο δικαστήρια ανακήρυξαν ως δεσμευτική μια απόφαση ενός οργάνου που το αποτελούν συγγενείς, διορισμένοι και φίλοι του κ. Αυγενάκη.

Είναι προφανές ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εφόσον εκείνα δικάζουν και δεν υπεκφεύγουν. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα προσφύγουμε άμεσα στο CAS με την ελπίδα να δικαστεί επί τοις ουσίας τάχιστα μια υπόθεση που εξυφάνθηκε κυρίως σε πολιτικά γραφεία εξυπηρετήσεων. Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων κατά πλειοψηφία (2-1) θεωρεί τον Τζουλάκη, τον Αρκούδη και τη Μαρούπα ανώτερους δικαστές από εκείνους. Ο προφανής παραλογισμός δεν έχει προηγούμενο».

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη και το νομικό τμήμα είχε πριν λίγο ο Ιβάν Σαββίδης μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, όπου δήλωσε σοκαρισμένος από το πως σε μια ευνομούμενη χώρα ένα ακόμη δικαστήριο αρνείται να δικάσει επί της ουσίας μια υπόθεση και κρύβεται πίσω από μια γνωμοδότηση μιας αμφιλεγόμενης επιτροπής, φτιαγμένης χωρίς καμία δικλείδα διαφάνειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έδωσε εντολή άμεσης προσφυγής στο CAS και παράλληλα ζήτησε να διατηρηθεί η αυτοπεποίθηση και η ψυχραιμία. Αναρωτήθηκε μάλιστα, πως είναι δυνατόν κάποιοι δικαστές να αμφισβητούν ευθέως την άποψη του πρωθυπουργού και υπουργών που ξεκάθαρα μίλησαν για μη δεσμευτική γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως η σημερινή απόφαση δημιουργεί πολλά αδιέξοδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τέσσερα χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι του μύθου των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: