Αντιδράσεις γονέων Ελληνοκυπρίων φοιτητών στη Βρετανία: Εγκληματική καθυστέρηση στον επαναπατρισμό

File Photo: “Τρίτη εβδομάδα εξορίας που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία σε Κύπριους πολίτες. Που το ίδιο τους το κράτος αρνείται την είσοδό τους, αφήνοντας την τύχη τους σε ξένες Κυβερνήσεις, μία πολιτική που μόνο το κυπριακό κράτος εφάρμοσε παγκοσμίως”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. ΚΥΠΕ




Τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των φοιτητών που θέλουν να επιστρέψουν στην Κύπρο, αξιώνει η ομάδα Γονείς και Κηδεμόνες Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “η Κυβέρνηση καθυστερεί εγκληματικά” και πως “από σήμερα σαν οργανωμένοι γονείς καθιστούμε το κυπριακό κράτος ηθικά, νομικά αλλά και πολιτικά υπεύθυνο για όλες τις επιπτώσεις που προκύπτουν και θα προκύψουν από την απόφασή του να εξορίσει τόσες χιλιάδες νέους και νέες. Καθιστούμε το κυπριακό κράτος υπεύθυνο για ό,τι συμβεί στα παιδιά μας. Αν χαθεί έστω και μιά ζωή στο εξωτερικό, το κυπριακό κράτος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη!”

  • “Έχουν περάσει ήδη τρεις βδομάδες από την απαγόρευση εισόδου των παιδιών μας στη χώρα τους. Τρίτη εβδομάδα εξορίας που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία σε Κύπριους πολίτες. Που το ίδιο τους το κράτος αρνείται την είσοδό τους, αφήνοντας την τύχη τους σε ξένες Κυβερνήσεις, μία πολιτική που μόνο το κυπριακό κράτος εφάρμοσε παγκοσμίως”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Σαν οργανωμένοι γονείς αυτές τις τρεις εβδομάδες επιδείξαμε υπέρμετρη κατανόηση και υπευθυνότητα δίνοντας στο κράτος το χρονικό περιθώριο που χρειαζόταν για να οργανώσει και να σχεδιάσει συντεταγμένα τον επαναπατρισμό τους. Μεταφέραμε στην Κυβέρνηση αλλά και σε κάθε πολιτειακό αξιωματούχο τις επιστολές μας”, προστίθεται.

  • “Καταθέσαμε τις αγωνίες μας, μεταφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές μας, δουλέψαμε με εμπειρογνώμονες για καταρτισμό σχεδίου δράσης. Με κάθε ειλικρίνεια θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των αρμοδίων, επιδιώξαμε με κάθε τρόπο τη συνεργασία με το κυπριακό κράτος για μια ομαλή και ασφαλή επιστροφή τους και αυτή τη θέλησή μας την έχουμε μεταφέρει και στους αρμόδιους Υπουργούς. Επαναλαμβάναμε φορτικά πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας. Πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και θα χαθούν ζωές”, σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς.

Δυστυχώς αυτή η υπεύθυνη στάση μας, προσθέτουν, “έχει μεταφραστεί σαν αδυναμία. Τρεις βδομάδες μετά και δεν έχουμε δει κανένα πλάνο επαναπατρισμού. Χαιρετίζουμε την απόφαση για μεταφορά των ευπαθών φοιτητών μας στην Κύπρο τις επόμενες μέρες. Όσον αφορά όμως τον επαναπατρισμό των υπόλοιπων φοιτητών, το μόνο που εισπράξαμε είναι την κατανόηση των κρατικών αξιωματούχων, που δεν μας αρκεί πλέον”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Πάνω από 23.000 οι αιτήσεις αναστολής δόσεων σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: