Ανόητοι δικτάτορες: Το Τουρκμενιστάν απαγόρευσε τη λέξη «κορωναϊός» και συλλαμβάνει όσους φοράνε μάσκες

EPA/ROLEX DELA PENA




Το Τουρκμενιστάν, ένα από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα του κόσμου βρήκε τη λύση για την πανδημία: Απαγόρευσε στα media να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωναϊός» και έχει εξαπολύσει αστυνομικούς με πολιτικά να συλλαμβάνουν όσους πολίτες μιλούνε για τον ιό ή φοράνε μάσκα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η διεθνής οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου, «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η λέξη «κορωναϊός» εξαφανίστηκε, κατόπιν διαταγής, και από τα φυλλάδια των υγειονομικών υπηρεσιών που διανέμονται σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους εργασίας.

Η πλούσια σε φυσικό αέριο κεντροασιατική χώρα -και πρώην σοβιετική δημοκρατία- δεν έχει μέχρι στιγμής αναφέρει ούτε ένα κρούσμα κορωναϊού, ενώ το γειτονικό Ιράν έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 44.000.

Η ίδια διεθνής οργάνωση καταγγέλλει ότι πολίτες που φοράνε μάσκα ή μιλούν στον δρόμο για τον κορωναϊό κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να συλληφθούν από αστυνομικούς που κυκλοφορούν μάλιστα με πολιτικά, ώστε να μπορούν να χάνονται στο πλήθος.

Το Τουρκμενιστάν κατατάσσεται σταθερά τελευταίο στη λίστα της Ελευθερίας του Τύπου και θεωρείται μία από τις πλέον «κλειστές» χώρες του κόσμου.

Πηγή: Associated Press

Πάνω από 30.000 ανθρώπους στην Ευρώπη έχει σκοτώσει ο κορωναϊός: Τα δύο τρία σε Ιταλία και Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: