Ανησυχία για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον και ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Τραμπ και άλλους ηγέτες

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς αντιμετωπίζει επιπλοκές της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΫ καθώς μάχεται νε τον κορονοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη δική του πλευρά εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, μετά από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

“Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή”, ανέφερε ο Μακρόν με tweet του. “Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία”.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

— «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εντατική, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom – Παρίσι, France

Ο Ράαμπ καθησυχάζει τους Βρετανούς μετά την εξέλιξη με τον Τζόνσον: Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, είπε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: