Αν δεν ήταν τραγωδία θα μιλούσαμε για την απόλυτη κωμωδία: Ο Τραμπ το παίζει γιατρός, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Αμερικανών

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στο Λευκό Οίκο. EPA, Anna Moneymaker / POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τις 51 χιλιάδες από χθες το βράδυ και τα κρούσματα τις 890 χιλιάδες. Αυτοί είναι επίσημοι αριθμοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πρόβλεψη παραμένει καταθλιπτική. Υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι 66 χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις ζωές τους μέχρι το καλοκαίρι. Με τα νέα δεδομένα πιστεύεται ότι θα αλλάξει προς το χειρότερο η τελευταία πρόβλεψη.

Έχοντας, λοιπόν, οι πολίτες ενώπιον τους αυτό το δυσάρεστο σκηνικό, γίνονται την ίδια μάρτυρες μίας εντελώς «ψεκασμένης» κατάστασης, της οποίας ηγείται ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτεών, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν πάμε στο θέμα της …«νέας θεραπείας»(!) που εισηγήθηκε ο Αμερικανός Πλανητάρχης, αξίζει να κάνουμε αναφορά σε μία δήλωση του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Μία δήλωση που προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό.

Είπε:

  • “Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω. Πιστεύω ότι (ο Τραμπ) θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν”, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος Τζον Μπάιντεν.

Βεβαίως δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μία καταγγελία που κυκλοφορούσε ως υπόθεση τις τελευταίες ημέρες. Για να επιλέξει ο κ. Μπάιντεν να την κάνει δημόσια γνωστή ο ίδιος, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Ότι, δηλαδή, υπάρχουν πληροφορίες σοβαρές ότι ο κ. Τραμπ θα προσπαθήσει να βρει τον τρόπο να μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών.

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Το πως θα το κάνει ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου δεν το είπε ο κ. Μπάιντεν. Αλλά αξίζει να κρατήσουμε την καταγγελία. Διότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκτραπεί εντελώς, φτάνοντας στο σημείο να μεταφέρει από το βήμα της επίσημης ενημέρωσης της αμερικανικής Προεδρίας κάθε βλακεία που διακινεί ο κάθε ψεκασμένος.

Ο κ. Τραμπ, στο μεταξύ, συνεχίζει να το παίζει και γιατρός. Κάνει εισηγήσεις που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες.

Προχθές μίλησε για ένεση” με “απολυμαντικό” για την καταπολέμηση του κορωναϊού…

  • “Βλέπω», είπε, «πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορωναϊό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;”, ήταν η ερώτηση του κ. Τραμπ στον αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που είχε μιλήσει για μία μελέτη με περίεργα ευρήματα…

“Όπως βλέπετε», συνέχισε, «διεισδύει στους πνεύμονες και έχει τεράστιο αποτέλεσμα, θα ήταν συνεπώς ενδιαφέρον να το ελέγξουμε. Θα πρέπει να απευθυνθούμε στους γιατρούς γι’ αυτό, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον”.

Είναι εντελώς ανεύθυνος διότι πιστεύει όλους αυτούς που σκαρφίζονται για τα πάντα συνωμοσίες.

Οι συμβουλές που δίνει είναι όλες λάθος. Χθες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, ο γνωστός ως FDA αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση ότι και τα αντιβιοτικά που εισηγήθηκε ο κ. Τραμπ δεν γιατρεύουν τον κορωναϊό. Προκαλούν καρδιακή αρρυθμία. Κάλεσε δε τους πολίτες να μην τα χρησιμοποιούν.

Όμως, η δήλωσή του για το απολυμαντικό ήταν αυτή που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του διάσημου πνευμονολόγου Βιν Γκούπτα, ο οποίος δήλωσε ότι “είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν”.

  • Πολύ βαριά κουβέντα, αλλά και απόλυτα αληθινή. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας πολύ δυσάρεστης και επικίνδυνης κατάστασης, που δημιουργεί ο πρώτος πολίτης της Αμερικής. Χάνονται χιλιάδες και αυτός νοιάζεται μόνο για το πολιτικό του μέλλον. Και νομίζει ότι με ψέματα θα πείσει τους πολίτες ότι τα έκανε όλα καλά, ενώ στην πραγματικότητα, τα έκανε όλα χάλια…

Πρόσθεσε ο ιατρός Γκούπτα:

“Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη”.

Μίλησαν και άλλοι μεγάλοι επιστήμονες. Όλοι συμφωνούν ότι ο κ. Τραμπ ψεύδεται. Βέβαια, χθες ο ίδιος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ήταν σαρκαστικός, είπε, απευθυνόμενος σε ένα εκ των δημοσιογράφων. Αστεία πράγματα. Και τα είπε και τα εννοούσε για τη …θεραπεία με το απολυμαντικό. Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου.

Χθες, ο κ. Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις. Είπε το …ποίημά του στην ενημέρωση των δημοσιογράφων και έφυγε. Λέγεται ότι του έθεσαν τελεσίγραφο οι επιστημονικοί συνεργάτες του. Λογικό. Έχει ρεζιλέψεις τους ανθρώπους…

Την ίδια στιγμή ακούγονται και ισχυρές φωνές εναντίον των συνεντεύξεων Τύπου του Λευκού Οίκου, οι οποίες κατάντησαν αυτοδιαφήμιση του κ. Τραμπ και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

  • Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά: “Οι συνεντεύξεις Τύπου του Τραμπ είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούτε τους ειδικούς. Και, σας παρακαλώ, μην πιείτε απολυμαντικό”, κάλεσε τους Αμερικανούς ο καθηγητής του Μπέργκλεϊ, Ρόμπερτ Ράιχ.

Η κατάσταση θα ήταν κωμωδία αν στην πραγματικότητα δεν ήταν τραγωδία. Η ανευθυνότητα που επιδεικνύει είναι άνευ προηγουμένου. Είναι επικίνδυνος πλέον και για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, και για τη δημόσια υγεία…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από ανακοινώσεις: Αν οι ΗΠΑ θέλουν να τον σταματήσουν ξέρουν τον τρόπο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: