Αμείωτο το ενδιαφέρον των Κινέζων για ακίνητα στο εξωτερικό: Η Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις τους…

Πολίτες κάνουν βόλτα στην παραλία του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου, την Τρίτη 28 Απριλίου 2020. Το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο όμορφες ελληνικές πόλεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Καθώς η ζωή στην Κίνα έχει αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα, αυξάνεται εκ νέου το ενδιαφέρον των Κινέζων να αποκτήσουν ακίνητα στο εξωτερικό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

Δεδομένου ότι οι τιμές έπεσαν λόγω κορωνοϊού, οι υποψήφιοι επενδυτές, κρατούν στάση αναμονής, για να δουν αν θα πέσουν κι άλλο. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Κινέζων, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του lockdown,  από τα τέλη Ιανουαρίου, το portal Sodichan, που απευθύνεται σε όσους αναζητούν περιουσία στο εξωτερικό, κατέγραψε 300% αύξηση, στις αναζητήσεις. Η αναζητήσεις αποκαλύπτουν τρεις περιοχές ενδιαφέροντος:

Τις σταθερές προτιμήσεις, δηλαδή ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία, τους νέους προορισμούς, που μέχρι πρόσφατα δεν συγκέντρωναν κανένα ενδιαφέρον, όπως Ρουμανία, Εσθονία, Μαρόκο, ενώ στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται οι χώρες που διαθέτουν προγράμματα ιθαγένειας έναντι επένδυσης, όπως η Ελλάδα, η Ισπανίας και η Πορτογαλία.

“Η κουλτούρα της επένδυσης στο εξωτερικό είναι ισχυρή στην Κίνα, όμως τώρα ίσως αλλάξουν τα κριτήρια της επιλογής” δηλώνει ο υπεύθυνος του Sodichan, Esther Yong.

Οι παραδοσιακοί προορισμοί, δηλαδή πόλεις ή χώρες με καλά πανεπιστήμια, εγγύτητα στην οικογένεια και οικονομική σταθερότητα, ίσως δώσουν τη θέση τους σε νέους. Θέματα όπως η δυνατότητα περίθαλψης, το πόσο ανοιχτή είναι μια χώρα στους μετανάστες και το πώς η κυβέρνηση της κάθε χώρας αντέδρασε στην πανδημία, ίσως αποτελέσουν τα νέα κριτήρια επένδυσης στο εξωτερικό.

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει λίστα με το τι μπορείς να αγοράσεις, πού και με πόσα χρήματα. Η Αθήνα, βρίσκεται πρώτη στη λίστα, ως πιο οικονομική επιλογή -με £300.000 αγοράζεις διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και δικαιούσαι το πρόγραμμα Χρυσής Βίζας της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από διάγραμμα, που δείχνει την αύξηση των αναζητήσεων για ακίνητα στο εξωτερικό, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, στο οποίο η Ελλάδα έρχεται πρώτη, με περίπου 110% αύξηση αναζητήσεων και ακολουθείται από Γερμανία (75%), ΗΠΑ, Βρετανία και Φιλιππίνες.

ΠΗΓΗ: Chinese buyers consider return to international property markets

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αποδυναμωμένος από τη κινεζική στρατηγική: Έγινε μαριονέτα του Πεκίνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: