Άγνωστες λέξεις ο σεβασμός και το Πάσχα στο τουρκικό λεξιλόγιο: Το μπαράζ μίας άθλιας συμπεριφοράς

File Photo: Ελληνικά μαχητικά F-16 αναχαίτησαν τα τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Φωτογραφία Στ. Ιωαννίδης, ΓΤΠ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Δεν έχουν σταματήσει ούτε μέρα οι Τούρκοι πιλότοι οι οποίοι είτε με έναν σχηματισμό F-16 είτε με περισσότερα- πιο σπάνια- αεροσκάφη παραβιάζουν το FIR και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ίσως μάλιστα η πιο συμβολική πρόκληση που ξεπερνά κάθε δεδομένο είναι ότι πέταξαν και τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή διατηρώντας το παράνομο σερί των υπερπτήσεων.

Από αυτό και μόνο φαίνεται με κάθε τρόπο ότι επιχειρήθηκαν οι έκνομες ενέργειες κατά και της Χριστιανικής πίστης των Ελλήνων.

Οι δέκα υπερπτήσεις που έγιναν και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται πλέον και το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, δείχνει ότι η Άγκυρα έχει ξεκινήσει να στοχεύει ολοένα και μεγαλύτερα νησιά, ενώ η Ελληνική πλευρά διατηρεί τον ίδιο ρόλο, της αναχαίτισης.

Ανώτατες πηγές από την Πολεμική Αεροπορία σημείωναν ότι η αναχαίτιση είναι η δουλειά τους από την ώρα που υπάρχει η παραβίαση κι από την στιγμή που δεν έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής.

Από τη μια πλευρά υπάρχει η πάγια τακτική της αναχαίτισης με ορισμένες από αυτές να καταλήγουν σε αερομαχίες κι από την άλλη πλευρά όμως οι φωνές Επιτελών που σημειώνουν ότι αν σκληρύνει περαιτέρω η Ελληνική στάση, σε επιχειρησιακό επίπεδο, ίσως είναι κάτι που θα έβγαζε από μια πλειάδα περιπετειών και προβλημάτων την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το θέμα πάντως είναι ότι μετά το ακριτικό Αιγαίο, με αυτή τη συμπεριφορά πιθανό να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο το είδος των προκλήσεων στον αέρα, πως θα γίνει αυτό;

Θα φανούν τα Τουρκικά σχέδια το επόμενο διάστημα διότι όσο οι Ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πολλά μπροστά τους, τόσο αυτοί θ’ ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια των προκλήσεων.

Το στενό “μαρκάρισμα” πάντως των μπλε φτερών πλέον φαίνεται ότι δεν απασχολεί τους χειριστές των Τουρκικών αεροσκαφών όπου και την Μ. Παρασκευή προχώρησαν σ’ ένα σερί 42 παραβιάσεων και δέκα υπερπτήσεων.

Πάντως από τα στοιχεία που φαίνονται μέσα από τον πίνακα του ΓΕΕΘΑ δείχνουν ότι οι Τούρκοι μπήκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο με “κακές διαθέσεις” γεγονός που μαρτυρά το αριθμητικό των οπλισμένων αεροσκαφών που έφτασαν τα 9.

Οι τέσσερις αερομαχίες

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (1x4F-16, 1x3F-16, 2x2F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 5

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 16

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 9

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 13

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 42 (36 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Κεντρικό, Νοτιοανατολικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος (Νότια Κρήτης)

1. Δέκα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Δεν καταλαβαίνουν ούτε από τη Μεγάλη Παρασκευή: Νέες υπερπτήσεις από τα τουρκικά F-16 που εκδιώχθηκαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: