“Αυτοψία” Τσιόδρα στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι: 6 νεφροπαθείς θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΤΣ

Διασώστες φορώντας προστατευτικές στολές μεταφέρουν στο ασθενοφόρο ασθενη από την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. ΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Συνολικά 37 τα κρούσματα στην κλινική, με τρεις θανάτους ασθενών.

Λίγο πριν από τις 12:30, στην κλινική “Ταξιάρχαι” μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό. Λίγο μετά τις 12:30 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς [ΝΙΜΤΣ].

Βάσει των δηλώσεων που έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην κλινική “Ταξιάρχαι” έχουν καταγραφεί συνολικά 37 κρούσματα. Τρεις ασθενείς απεβίωσαν, ενώ από τους νοσούντες οι μισοί είναι νεφροπαθείς και οι υπόλοιποι 17 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Εισαγγελική έρευνα

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωναϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συναγερμός για την υγειονομική βόμβα στις δύο ιδιωτικές κλινικές: 55 νέα κρούσματα χθες, 125 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: