Αφήστε το IX και πάρτε το ποδήλατο: Ενίσχυση της ποδηλασίας στο Παρίσι μετά το lockdown

File photo: Παριζιάνος, φορώντας μάσκα περνά με το ποδήλατό του μπροστά από την Παναγία των Παρισίων, στην διάρκεια του lockdown. Παρίσι, Γαλλία. EPA/MOHAMMED BADRA




Η Γαλλία θέλει οι πολίτες να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους για τις μετακινήσεις τους, όταν αρθούν τα μέτρα καραντίνας για τον νέο κορωναϊό, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία από τα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών προβλέπει τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κυκλοφορίας για τα ποδήλατα και επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για το κόστος των επισκευών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, την αύξηση των χώρων στάθμευσης για ποδήλατα και μαθήματα προκειμένου οι Γάλλοι να ανέβουν και πάλι στα ποδήλατά τους.

Η Γαλλία θα χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα καραντίνας την 11η Μαϊου, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες περιορισμών στις μετακινήσεις για να αναχαιτίσει την πανδημία.

  • «Την ώρα που το 60% των μετακινήσεων στη Γαλλία είναι μικρότερες από 5χλμ, οι επόμενες εβδομάδες αποτελούν ευκαιρία για πολλούς Γάλλους, ήδη ποδηλάτες ή όχι, να επιλέξουν το ποδήλατο» είπε η υπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Το πρόγραμμα «στήριξης επισκευής ποδηλάτων» θα παράσχει έως και 50 ευρώ για τις όποιες επιδιορθώσεις από μηχανικούς. Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα επιτρέπει στους εργοδότες να καλύπτουν κόστος μεταφορών έως 400 ευρώ για το προσωπικό, που επιλέγει να μετακινηθεί με ποδήλατο.

Το Παρίσι έχει αυτή τη στιγμή 370 χλμ ποδηλατικών δρόμων και οι προσωρινές λωρίδες αναμένεται να αυξήσουν τις διαδρομές αυτές στα 650 χιλιόμετρα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Κάνουν delivery ναρκωτικών μέσα σε κουτιά πίτσας: Προειδοποιεί για σπείρες η Interpol

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: