Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση παρακολουθεί την ύφεση που έρχεται και δεν λαμβάνει μέτρα

File Photo: Η Έφη Αχτσιόγλου. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η ύφεση είναι προδιαγεγραμμένη, η ανεργία θα είναι αυξητική, το κατά πόσο εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάρκεια της ύφεσης, δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί την ύφεση που έρχεται και δεν λαμβάνει μέτρα για να την αποτρέψει ή να την περιορίσει».

Αναφέρει ότι «με το εμπροσθοβαρές πακέτο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται τόσο οι εργαζόμενοι και ως προς τους μισθούς τους και ως προς τις σχέσεις εργασίας τους, αλλά και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς άμεση κρατική χρηματοδότηση που θα τους δώσει κεφάλαιο κίνησης και θα διατηρήσει τη λειτουργική τους ικανότητα μετά το τέλος της καραντίνας».

Η κ. Αχτσιόγλου επικρίνει την κυβέρνηση για μέτρα που «οδηγούν αυτομάτως στην ανεργία και στη συρρίκνωση μισθών και θα επιτείνουν την ύφεση».

Αναφέρει ότι «οι εποχικά εργαζόμενοι δεν καλύπτονται (μόνο σε μερικούς εξ αυτών παρατάθηκε το επίδομα ανεργίας για δύο μήνες)», ότι «για όσους δεν θα εργαστούν φέτος, δεν υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να λάβουν επίδομα ανεργίας» και ότι «οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι παραμένουν επίσης ακάλυπτοι». Προσθέτει ότι «το πενιχρό επίδομα των 400 ευρώ, που θυμήθηκε η κυβέρνηση μόλις προχθές να εξαγγείλει, δεν θα λάβει ούτε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων».

Λέει ότι οι αποφάσεις του Eurogroup «δεν ήταν απλά απογοητευτικές, αλλά είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη και να προκαλέσουν τριγμούς στη συνοχή της Ε.Ε.». Υποστηρίζει πως το πρόγραμμα SURE «όπως εξαγγέλθηκε, αν και μικρό δημοσιονομικά, φαίνεται ότι κινείται στη σωστή λογική της αναπλήρωσης των μισθών και πρέπει να αξιοποιηθεί».

Δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ανεύθυνο, άκαιρο και ακραία πολιτικάντικο εν μέσω μιας τόσο σοβαρής κρίσης, υγειονομικής αλλά και οικονομικής, οποιοδήποτε κόμμα να κάνει καιροσκοπικούς σχεδιασμούς για τα ποσοστά του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θα φέρω τον Μητσοτάκη στη βουλή θέλει δε θέλει, λέει ο Τσίπρας: Πάρτι με τα προγράμματα κατάρτισης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: