76 νέα κρούσματα σε όλη τη Ρωσία επί συνόλου 10.131: Και 12 νέοι θάνατοι στη Μόσχα από πνευμονία και τον ιό

Αστυνομικοί στη Μόσχα σταμάτησαν πολίτη, που έσπασε το κέρφιου και κυκλοφόρησε χωρίς άδεια στην ρωσική πρωτεύουσα, EPA, YURI KOCHETKOV




Άλλοι 12 ασθενείς που διαγνώστηκε ότι είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Μόσχα, εκ των οποίων τρεις ήταν ηλικίας μικρότερης των 45 ετών, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας σήμερα.

«Συνολικά 12 ασθενείς, που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία και οι εξετάσεις των οποίων για τη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό επέστρεψαν θετικές, πέθαναν στη Μόσχα. Οι θανόντες ήταν ηλικίας μεταξύ 33 και 87 ετών. Τρεις από τους αποβιώσαντες ήταν νεότεροι από 45 ετών», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης στη Ρωσία.

Με τους νέους θανάτους, τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα ανήλθαν σε 50. Συνολικά στη Ρωσία, οι θάνατοι ανέρχονται σε 76.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο ασθενείς, 39 και 42 ετών, είχαν υποκείμενες παθήσεις. Ο 33χρονος δεν είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και δεν είχε ζητήσει ιατρική περίθαλψη.

Ως σήμερα στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 10.131 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Μόσχα μετράει τα περισσότερα από αυτά (6.698). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήριο από ρωσικά νοσοκομεία είναι 698.

3 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λιβύη, 24 συνολικά

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται σε 24.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της ΚΕΣ, η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έγιναν 106 διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομείο στην ανατολική Λιβύη, 103 από τις οποίες ήταν αρνητικές.

Την περασμένη Πέμπτη, η Λιβύη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός. Επρόκειτο για 85χρονη η διάγνωση της μόλυνσης της οποίας από τον SARS-CoV-2 έγινε μεταθανάτια.

Ο επικεφαλής της ΚΕΣ, ο Φάγεζ ας Σάρατζ, κήρυξε στα μέσα Μαρτίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας: το κλείσιμο των αεροδρομίων, των συνόρων, των τεμενών, των σχολείων, την απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινήσεων προσώπων από τη μια πόλη στην άλλη, καθώς και την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ακόμη, η κυβέρνηση αποφάσισε οι εργάσιμες ώρες να περιοριστούν από τις 09:00 ως τις 14:00.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Λιβύη εντοπίστηκε την 24η Μαρτίου. Επρόκειτο για 74χρονο που είχε ταξιδέψει τη Σαουδική Αραβία.

Πληροφορίες από TASS-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίπολη, Libyan Arab Jamahiriya
Μόσχα, Russian Federation

Πάνω από 12.000 οι νεκροί από τον νέο κορωναϊό στη Γαλλία από την αρχή της κρίσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: