35 ασθενείς με τον κορωναϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αμμοχώστου

File Photo: Λόγω των αυξημένων αναγκών σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αμμοχώστου αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρατευθούν για να εργαστούν πέντε γιατροί από τον δημόσιο Τομέα, δηλαδή τρεις  Παθολόγοι και δύο  Πνευμονολόγοι. ΚΥΠΕ
Τριάντα πέντε ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ λίγο μετά τις έντεκα το πρωί έγινε μια νέα εισαγωγή με αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς να ανέρχονται στους 35.

Πέντε άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Από τα υπόλοιπα 30 άτομα, 12 ασθενείς νοσηλεύονται στη Γυναικολογική Κλινική, 13 στην Παιδιατρική και 5 στην Παθολογική Κλινική, η οποία άνοιξε για να φιλοξενήσει και άλλα κρούσματα κορωνοϊού.

Το απόγευμα αναμένεται να λάβουν εξιτήρια ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων για κορωνοϊό είναι αρνητικά.

Σημειώνεται ότι λόγω των αυξημένων αναγκών σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρατευθούν για να εργαστούν πέντε γιατροί από τον δημόσιο Τομέα, δηλαδή τρεις Παθολόγοι και δύο Πνευμονολόγοι.

Εν τω μεταξύ στην Επαρχία Αμμοχώστου μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε σύζυγο μέλους της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τρία μέλη της Υπηρεσίας τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό. Στο κτίριο αλλά και στα οχήματα της Υπηρεσίας έγινε απολύμανση.

Την ίδια ώρα τέσσερα επιβεβαιωμένα περιστατικά από τα συνολικά 58 που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πρόκειται για ένα γιατρό, μία νοσηλεύτρια, ένα ασθενή και μία καθαρίστρια και μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων το Παθολογικό Τμήμα έκλεισε για να γίνει η καθιερωμένη απολύμανση.

ΚΥΠΕ / Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

Αναστασιάδης και Νετανιάχου συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας κατά COVID-19

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal