2.600 κρούσματα στον Ρωσικό Στρατό: Αποτελεσματικά τα φάρμακα λέει ο υπουργός Υγείας

Eργαζόμενοι μπροστά στο κλειστό κέντρο αυτοκινήτων «Μόσχα», το οποίο σύμφωνα με τις αρχές θα χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό νοσοκομείο για ασθενείς με κορωναϊό. EPA, YURI KOCHETKOV




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφηκαν άνω των 2.600 κρουσμάτων μεταξύ 29 Μαρτίου και 29 Απριλίου.

Στις Ένοπλες δυνάμεις καταγράφηκαν 1.045 κρούσματα, τα οποία διαγνώστηκαν μετά από τέστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν σε μαζική κλίμακα. Θετικοί βρέθηκαν επίσης 1.075 φοιτητές στις στρατιωτικές ακαδημίες, όπως και 277 καθηγητές και 279 άτομα που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό.

Περίπου 100 άτομα που ανήκουν στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό έχουν αναρρώσει σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα που συνέστησε το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωναϊού έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους, δήλωσε ο Μιχαήλ Μουράσκα.

«Σήμερα η κατάσταση με τα μέσα ατομικής προστασίας έχει αλλάξει προς το καλύτερο, οι αλλαγές είναι κολοσσιαίες. Διαπιστώνουμε ότι ήδη υπάρχουν αποθέματα μέσων προστασίας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον κορονοϊό. Αναφερόμενος στα φάρμακα που δίνονται σε νοσούντες με κορονοϊό, Ο Μουράσκα, είπε ότι «στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα, που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής προστασίας του καταναλωτής Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, δήλωσε ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες η ταχύτητα με την οποία διασπείρεται ο κορονοϊός στην Ρωσία μειώθηκε σημαντικά χάρη στα περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ενεργήσαμε “γρήγορα και αποφασιστικά” μπροστά στον νέο κορωναϊό τονίζει ο ΠΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: