16 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι το μεγάλο ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν έσωσε την Κύπρο από την υποταγή στην Τουρκία του Ερντογάν

Ο μακαρίτης Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από της σύζυγό του Φωτεινή (A), ψήφισε υπέρ του ΟΧΙ στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς. Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ




Πέρασαν 16 χρόνια από τη συντριπτική ήττα του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν. Στις 24 Απριλίου 2004 οι Ελληνοκύπριοι έδωσαν ηχηρότατο χαστούκι σε αυτούς που σχεδίασαν να τους υποτάξουν στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.

Για το σχέδιο είχαν συνεργαστεί όλοι οι συνήθεις ύποπτοι: Η Αμερική του Τζόρτζ Μπους και του Ντικ Τσέινι, η πάντα ανθελληνική Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση των γραφειοκρατών, η ελίτ στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Αριστεροί, σοσιαλιστές αλλά και αρκετοί δεξιοί και φιλοδυτικοί συνασπίστηκαν υπέρ της Τουρκίας και εναντίον της Κύπρου.

Θυμάμαι που οι ξένοι υποστηρικτές της Τουρκίας είχαν υποσχεθεί ότι θα πέφτουν κεραμίδια στα κεφάλια των Ελλήνων της Κύπρου. Τους είπαν ότι θα τους καταστρέψουν. Δεν κατάφεραν τίποτα. Η Κυπριακή Δημοκρατία στέκει, και στέκει γερά. Μικρή η Κύπρος αλλά το κυπριακό κράτος είναι ισχυρό.

Δεν το διέλυσε ούτε η διαφθορά των πολιτικών και των οικονομικών παραγόντων της Κύπρου. Δεν το διέλυσαν ούτε οι εταίροι μας (τρομάρα τους) οι Ευρωπαίοι, όταν επέβαλαν το κούρεμα των καταθέσεων καταδικάζοντας το νησί σε μνημόνια και προγράμματα.

Όταν και όποτε περάσει η μάστιγα του κορωναϊού, οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν την προσπάθεια για να επιβληθεί φιλοτουρκική λύση στην Κύπρο. Ας είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ελπίζω να θυμάται τον μπάτσο που έφαγε την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Ήταν ένας μπάτσος όλος δικός του διότι σε συνεργασία με μερικούς «δεξιο-αριστερούς» του ΑΚΕΛ, και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επιδίωξαν να περάσουν την φιλοτουρκική λύση.

Στις σοβαρές χώρες θα είχαν οδηγηθεί στην πολιτική συνταξιοδότηση… Στην Κύπρο και στην Ελλάδα τους ξαναψηφίζουν… Δυστυχώς.

Μιχάλης Ιγνατίου

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Τα αδιέξοδα απέναντι στην παραβατική Τουρκία: Αθήνα και Λευκωσία βλέπουν τα …γεωτρύπανα να περνούν!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: