Ζητείται ενημέρωση, πείτε την αλήθεια: Το …”ολίγον έγκυος” δεν υπάρχει όταν μιλούμε για τουρκικές παραβιάσεις

Στιγμιότυπο από άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία via HAF Spokesman




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ηπειρωτικής Ελλάδος δεν προσφέρονται ούτε για fake news, ούτε όμως για μισόλογα και υπεκφυγές από το ελληνικό υπουργείο άμυνας.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερωθεί: Πρώτον σε τι βάθος έφτασε αυτή η «διάτρηση» του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από την Θράκη και δεύτερον ποιά θα είναι η ελληνική απάντηση αν το φαινόμενο συνεχιστεί.

Προς το παρόν υπάρχει η απόλυτη σύγχυση. Ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει μετά βδελυγμίας ως αποκυήματα φαντασίας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έφτασαν ως την …Καβάλα, αλλά πηγές του υπουργείου παραδέχονται ότι τα τελευταία 24ωρα γίνονται τουρκικές υπερπτήσεις «πάνω από τον Εβρο».

Το «πάνω από τον Εβρο», βεβαίως, για αεροσκάφη που κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες, είναι κάτι το πολύ σχετικό, Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την συχνότητα, την βαρύτητα και το εύρος αυτών των παραβιάσεων και να μην οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι οι λαθραίοι εγκατέλειψαν προσωρινά την μεθόριο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο και δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Να το καταλάβει καλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός και να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα «επινίκια» γιατί ο πόλεμος θα είναι διαρκείας.

  • Σε μια περίοδο κρίσης, εξαιτίας μιας τρίτης αφορμής, όπως αυτή που ζούμε, δεν νοείται να γίνονται στα μουλωχτά κι άλλες «εκπτώσεις» εθνικής κυριαρχίας. Με την κρυφή ελπίδα ότι μέσα στην αναμπουμπούλα, στην καραντίνα και στον διάχυτο φόβο, δεν θα τις πάρει είδηση ο κόσμος. Η, εν πάσει περιπτώσει, ότι δεν θα τις αξιολογήσει σοβαρά όπως θα έπρεπε υπό άλλες συνθήκες.

Αν πιστεύει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση πρόκειται για τραγική πλάνη. Εδώ είμαστε, βλέπουμε και κρίνουμε. Μόνο που και το ΥΠΕΘΑ από την πλευρά του οφείλει να είναι σαφέστερο στην ενημέρωση προς τους πολίτες. Το «ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει, ειδικά όταν μιλάμε για καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τον προαιώνιο εχθρό…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Τα μνημόνια διέλυσαν το ΕΣΥ, αλλά το έμψυχο δυναμικό στέκεται όρθιο: Πολιτικοί δέχτηκαν υπό εκβιασμό να περικόψουν δαπάνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: