Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά για σήμερα, τι καιρό θα έχουμε από το Σάββατο

FILE PHOTO: Έντονη βροχόπτωση. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν έως σήμερα το πρωί στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 στους Φούρνους και στη Σάμο (από 44 χιλιοστά σε κάθε νησί).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, κατά το υπόλοιπο της μέρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. ρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους μέχρι το απόγευμα να
είναι ισχυρές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές
βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

ΤΡΙΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Για κακούργημα εννέα διακινητές: Εσκισαν φουσκωτό προκαλώντας «ναυάγιο» προσφύγων στη Χίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: