Βαρβιτσιώτης: “Πρωτοφανής αλληλεγγύη προς την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο”

File Photo: H Ελλάδα θέλει να ισχύει και να λειτουργεί η κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας, δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.@MVarvitsiotis




Για «πρωτοφανή έκφραση αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος τόσο στην επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο όσο και στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων.

  • Όπως δήλωσε, αυτό που ζητάμε από την Ευρώπη είναι να στέκεται αλληλέγγυα στην ασύμμετρη απειλή που δέχεται η χώρα και το κάνει.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα υπηρετεί πάντοτε τις αρχές του δικαίου, ενώ η Τουρκία έχει αποφασίσει να υπηρετεί μόνο τις αρχές του συμφέροντος. Χαρακτήρισε δε το μεταναστευτικό ως «το πιο διχαστικό θέμα στην Ευρώπη, αυτό στο οποίο βρίσκεται η ελάχιστη δυνατή συναίνεση».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων του 2016, σχολίασε ότι δεν ήταν ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα και ότι έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η Ελλάδα θέλει να ισχύει και να λειτουργεί η κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι, αν ξανανοίξει η σχετική συζήτηση, θα πρέπει αφενός να καλύπτει και την περιοχή του Έβρου, όπως υποστήριζε ο ίδιος όταν ήταν τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, αφετέρου ο μηχανισμός των επιστροφών να είναι άμεσος.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τον κ. Μουζάλα να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δε δέχεται άλλους, εκείνος τού είχε απαντήσει “μα είσαι τρελός; Θα με φάνε από το κόμμα”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι εταίροι χρησιμοποιούμε διάλογο και όχι απειλές ή εκβιασμούς, λέει για την Τουρκία η Πρωθυπουργός του Βελγίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: