Τραβάνε το σκοινί οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Στα 3000 πόδια δυτικά της Λέσβου μαχητικά-Καταδιώχθηκαν από ελληνικά

Μαχητικά F16 – Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Προκλήσεων συνέχεια με την πιο σοβαρή, το μεσημέρι, να σημειώνεται στο πυκνοκατοικημένο νησί του Βορειανατολικού Αιγαίου, τη Λέσβο όπου τα Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν μόλις στα 3000 πόδια κοντά στο Σίγρι, στο δυτικό άκρο του νησιού.

Λίγα λεπτά νωρίτερα στο στόχαστρο της Τουρκικής αεροπορίας είχε μπει και ο Αϊ Στράτης με υπέρπτηση που έγινε στα 14.000 πόδια.

Η παρουσία των Ελληνικών αεροσκαφών στον Έβρο έφερε και εκεί αντίδραση όπου σύμφωνα με πληροφορίες μόνο ένα F-16 της Τουρκίας έκανε υπέρπτηση στα 15.000 πόδια στις 11:32 και παραβίαση στον Εθνικό Εναέριο χώρο με τα Ελληνικά αεροσκάφη που ήταν ήδη στην περιοχή- εκτός όσων μετείχαν στις τιμητικές για την ημέρα διελεύσεις- να δημιουργούν το εναέριο τείχος και να καταδιώκουν οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω πρόκλησης.

Το μπαράζ των Τουρκικών υπερπτήσεων συνεχίστηκε στις 11:56 πάνω από τον ακριτικό Αη Στράτη με το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών να πετά πάνω από το νησί στα 14.000 πόδια. Στις 12:25 άλλο ζευγάρι μαχητικών πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 10.000 ενώ επόμενος στόχος ήταν οι Λειψοί με πτήση, χαμηλότερα στα 7400 πόδια.

Αντιθέτως στις Οινούσσες και την Παναγιά οι υπερπτήσεις έγιναν στα 25.000, 26.000 και 28.000 πόδια, δηλαδή απ’ όπου περνάνε τα Ελληνικά αεροσκάφη που τιμούν με αυτό τον τρόπο την εορτή της Εθνικής παλιγγενεσίας, ακολουθεί η τουρκική σπασμωδική αντίδραση με τις υπερπτήσεις.

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία: Ηδη επιχειρούν να παρενοχλήσουν ό,τι Ελληνικό μέσο πετά στον ουρανό του Αιγαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: