Τραγωδία χωρίς τέλος για την Ισπανία: Άλλοι 832 θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στην Ισπανία που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059 χθες, Παρασκευή. Η φωτογραφία σημερινή από τους δρόμους της Mahon όπου προχωρούν εντατικά οι απολυμάνσεις για τον κορωναϊό. EPA/DAVID ARQUIMBAU SINTES




Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφθασε τους 5.690, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Εκτός από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία, τη χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μετά την Ιταλία. Ο αριθμός αυτός ήταν 769 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248, ενώ οι αρχές αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή (pic) της επιδημίας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την ‘έκρηξη’ των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΧ
Μαδρίτη, Ισπανία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφθασε τους 5.690, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059 χθες, Παρασκευή.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΧ
Μαδρίτη, Ισπανία

109 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη: Η Νότια Κορέα κατέγραψε 146 νέα, τον υψηλότερο αριθμό της εβδομάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: