Τραγική η βρετανική κυβέρνηση: Έχασε πρόγραμμα προμήθειας αναπνευστήρων γιατί μπερδεύτηκαν τα email

File Photo: Ο Μπόρις Τζόνσον. EPA, NEIL HALL




Η Βρετανία έχασε μια ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του νέου κορωναϊού, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστήρων που βοηθούν τους ασθενείς να αναπνέουν, εξαιτίας ενός μπερδέματος στα email, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά αντίστοιχα προγράμματα.

Όπως πολλές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κύμα κρουσμάτων του Covid-19, η Βρετανία προσπαθεί να βρει χιλιάδες αναπνευστήρες καθώς η πανδημία κορυφώνεται.

«Εξαιτίας ενός προβλήματος στην αρχική επικοινωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έλαβε εγκαίρως μια πρόσκληση για να συμμετάσχει σε τέσσερα κοινά προγράμματα προμήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», υπογράμμισε σε ανακοίνωση ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τώρα στη Βρετανία ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος στα προγράμματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Καθώς τα τέσσερα αρχικά συστήματα προμηθειών είχαν ήδη προκηρυχθεί, δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτά, αλλά θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουμε σε μελλοντικά συστήματα προμήθειας βάσει των απαιτήσεων δημόσιας υγείας όταν έρθει η στιγμή», σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών επέκρινε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον επειδή αρνήθηκε, όπως φάνηκε, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια αναπνευστήρων.

Τον περασμένο μήνα, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ ξεκίνησε μια κοινή διαδικασία προμηθειών εκ μέρους των 25 από τα 27 κράτη της Ένωσης για να αποκτήσει τον προστατευτικό εξοπλισμό, η ζήτηση του οποίου έχει εκτοξευτεί εκθετικά από την έναρξη της πανδημίας.

Η Βρετανία αποχώρησε από το μπλοκ στα τέλη Ιανουαρίου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κάνει μια επείγουσα παραγγελία αγοράς 10.000 αναπνευστήρων που σχεδιάστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την εταιρία Dyson.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα κορωναϊού παγκοσμίως: Στους 23.293 οι θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: