Τουρκικός εκνευρισμός για την παρουσία Στεφανή στο Καστελόριζο με υπερπτήσεις και αερομαχίες

Μαχητικό F-16 Block 52 plus της 340 Μοίρας “Αλεπού”. Φωτογραφία από την Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.
Την ώρα που ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έχει φτάνει στο πιο νότιο σημείο της Ελλάδας και των συνόρων της ΕΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, οι Τούρκοι μετά από απουσία ημερών, έκαναν την εμφάνισή τους με νέες υπερπτήσεις.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται από χθες σε πολλά νησιά του ανατολικού Αιγαίου κι αυτή την στιγμή είναι σ’ ένα από τα νευραλγικά σημεία της Ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή όπου ακριβώς απέναντι στα παράλια σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Το ελικόπτερο chinook της Αεροπορίας Στρατού «ερέθισε» τα τουρκικά αντανακλαστικά, όπως πολλές φορές έχει συμβεί και στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή που προσπαθεί να γκριζάρει η Άγκυρα.

Προφανώς η εμφάνιση του ελικοπτέρου που μεταφέρει τον υφυπουργό σε μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι η αιτία της εμφάνισης των Τούρκων πιλότων, οι οποίοι ύστερα από ημέρες βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με τα «μπλε φτερά», την ώρα μάλιστα των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες της Ένωσης.

Η υπέρπτηση έγινε σε χαμηλό ύψος, στα 10.000 πόδια πάνω από τη Ρω, το νησί που η φρουρά του είναι κυριολεκτικά «αστακός» ιδιαίτερα μετά τις ενισχύσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες λόγω του μεταναστατευτικού.

Ο πρώην Α’ ΓΕΣ και νυν υφυπουργός είχε δημοσιοποιήσει την παρουσία του στο Φαρμακονήσι όπου παρακολούθησε μέρος των ασκήσεων που γίνονται με πραγματικά πυρά για δεύτερο 24ωρο σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο ίδιος θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια που γίνεται από τις στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε πάρει μέρος σε πλωτή περιπολία με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στη Λέσβο και μάλιστα έγινε ο ίδιος μάρτυρας αποτρεπτικών περιστατικών, όταν βάρκες με μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν την οριογραμμή ανάμεσα στα Ελληνικά και τα Τουρκικά νερά.

 

Απάντηση Παναγιωτόπουλου για πρόσφατο πλου Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: