Τούνελ, αντιαρματικά και 26 συλλήψεις Κούρδων: Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια & Εξάρχεια

File Photo Mέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Σε εξέλιξη, μετά από πολλές ώρες, βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από συνεργασία με την ΕΥΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση γίνεται στα Σεπόλια και τα Εξάρχεια.

Ήδη έχουν γίνει 26 συλλήψεις Κούρδων ενώ ανακαλύφθηκαν κατά τις έρευνες σε διαμερίσματα, βαρύς οπλισμός, μέχρι και αντιαρματικά όπλα, αλλά και τούνελ διαφυγής.

Τα αντιαρματικά και ο υπόλοιπος οπλισμός βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε υπόγειο τούνελ που εντοπίστηκε κάτω από το διαμέρισμα στα Σεπόλια.

Ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο πυροτεχνουργοί του στρατού και της αστυνομίας που εξετάζουν τον οπλισμό.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι 26 συλληφθέντες έχουν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ.

Η επιχείρηση, κατά τις πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αφορά στην οργάνωση DHKP-C που ενέχεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, και πραγματοποιείται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Διευκρινίστηκε  ότι η επιχείρηση δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία και είναι σε εξέλιξη σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια και σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Από τα Σεπόλια έχουν προσαχθεί 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την υπόθεση σοβαρή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια & Εξάρχεια: 26 προσαγωγές Κούρδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: