Το πρόβλημα είναι πάντα η Γερμανία: Ούτε για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού βοηθά, ούτε για το μεταναστευτικό…

FILE PHOTO: Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο. EPA, FILIP SINGER




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η λαίλαπα του κορωναϊού, που -για να μην ξεχνάμε- εκπορεύθηκε από την Κίνα, έχει αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων από όλα τα άλλα προβλήματα, μερικά εκ των οποίων, όταν περάσει και φύγει ο θανατηφόρος ιός, είναι πολύ μεγαλύτερα.

Σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τους λαούς της Ευρώπης, οι Βρυξέλλες απουσιάζουν και ας λένε ότι θέλουν οι γραφειοκράτες, οι οποίοι αμοίβονται πλουσιοπάραχα για να μην κάνουν τίποτα. Αυτοί οι τύποι, αντί να προσφέρουν λύσεις, δημιουργούν προβλήματα. Διότι δεν τολμά κανένας εξ αυτών να τα βάλει με τη Γερμανία της κ. Άγγελας Μέρκελ. Είναι όλοι υποτακτικοί της Καγκελαρίου, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε υψηλά όστα και λαμβάνουν (υποτίθεται) αποφάσεις.

Ανέφερα στην αρχή ότι όταν ξεπεράσει η ανθρωπότητα τη λαίλαπα του ιού, θα μείνουν πολλά άλλα προβλήματα για τις χώρες και τους λαούς.

Όπως -σε ότι αφορά εμάς- η ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία διαρκεί και τούτο το διάστημα που και η ίδια η κατοχική δύναμη μαστίζεται από τον κορωναϊό. Έβαλε την ουρά στα σκέλια και μάζεψε τους μετανάστες από τα σύνορα στον Έβρο, αλλά έχει καθημερινή παρουσία με παραβιάσεις.

  • Παραμένει ένα σοβαρότατο πρόβλημα η Τουρκία, διότι ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιό του, για να σπάσει το στρατιωτικό φράγμα που έστησε η Ελλάδα στον Έβρο και να στείλει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι οπωσδήποτε δεν είναι πολίτες της Συρίας, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται η Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πολιορκητικό “κριό” εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Εϊδατε την κ. Μέρκελ να επιχειρεί έστω και μία προσπάθεια για να σταματήσει το αίσχος που δημιούργησε ο Ερντογάν στα σύνορα; Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρότεινε και άλλα δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας στην Τουρκία.

Στο σημείο που έχει οδηγήσει τα πράγματα η Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να υποχωρήσει. Και η αλήθεια είναι ότι στον Έβρο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και γενικά οι αρχές ασφαλείας του ελληνικού κράτους κάνουν μία καταπληκτική δουλειά. Έδωσαν ένα καλό μάθημα στον Ερντογάν.

  • Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και λόγω του κορωναϊού. Αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα στρατιωτικά μέτρα ούτε στιγμή, διότι πρόκειται για ζήτημα υψίστης εθνικής ασφάλειας. Η Ελλάδα εδώ και εβδομάδες αντιμετωπίζει επιτυχημένα την συνεχιζόμενη προσπάθεια τουρκικής εισβολής στο ελληνικό έδαφος.

Η προπαγάνδα, στο μεταξύ, εναντίον της Ελλάδας καλά κρατεί σε συνεργασία της Τουρκίας με περίεργες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν συνηθίσει στη μάσα. Στην πλειοψηφία τους ενισχύονται από τις Βρυξέλλες…

Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λύσει το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα. Αλλά, εικάζω -όπως και πολλοί άλλοι- ότι τα εκατομμύρια αυτά ρίχθηκαν σε μία τρύπα που δεν είχε πάτο.

Δυστυχώς, μερικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι αποδέχθηκαν την τουρκική προπαγάνδα και μαζί με οργανώσεις «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατηγόρησαν την Ελλάδα. Ήταν μία άδικη ενορχηστρωμένη επίθεση και ευτυχώς η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά της και συνέχισε να πράττει σωστά: Στον Έβρο αμύνεται και την ίδια στιγμή υλοποιεί τις όποιες υποσχέσεις έδωσε για τους πραγματικούς μετανάστες και πρόσφυγες. Καμία χώρα και κανένας λαός δεν έδωσε στους άμοιρους αυτούς, όσα τους πρόσφερε η Ελλάδα.

  • Επειδή κάποιοι Ευρωπαίοι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι έδωσαν στον Ταγίπ Ερντογάν πακτωλό ευρώ για να υποδεχθεί και να περιθάλψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Πήρε τα δισεκατομμύρια των αφελών Ευρωπαίων και μετέτρεψε τους φτωχούς ανθρώπους που αναζητούσαν σωτηρία, σε «όπλα» εναντίον της Ελλάδας.
  • Αυτή είναι πλέον η ουσία του προβλήματος. Ότι πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλη της οποίας είναι η Ελλάδα και η ημικατεχόμενη Κύπρος, για να απειλεί η κατοχική δύναμη τις δύο χώρες: Δύο κράτη της ίδιας της Ε.Ε. που δίνει δισεκατομμύρια στην Τουρκία…

Το πρόβλημα βέβαια είναι πάντα η Γερμανία.

Είδατε τί συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν η Ιταλία και η Ισπανία αναγκάστηκαν να απειλήσουν με βέτο; Είναι δύο χώρες που δέχονται ασύμμετρη απειλή από τον κινεζικό ιό, και το Βερολίνο, που και αυτό αντιμετωπίζει την ίδια απειλή, δεν δέχθηκε να δώσει χείρα βοηθείας στη Ρώμη και τη Μαδρίτη. Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη που ονειρεύτηκαν οι πατέρες της; Πρόκειται για την απόλυτη ντροπή.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει ούτε ένα πόντο. Απειλείται ανοικτά από την λαίμαργη Τουρκία και πρέπει να αντισταθεί μέχρι το τέλος. Το ζήτημα αφορά την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Το μεταναστευτικό είναι απλά η δικαιολογία της Τουρκίας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Απειλείται η Αμερική: Δεν είναι υπό κανένα έλεγχο η πανδημία του κορωναϊού… Η ανικανότητα ξεκινά από την …κορυφή!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: