Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο στις τάξεις των αμερικανικών Ενοπλων Δυνάμεων

Μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ασθενείς με τον κορωναϊό στο πλωτό νοσοκομείο USNS Mercy. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ryan M. Breeden




Τον πρώτο θάνατο στελέχους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Δευτέρα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι καταγράφηκε νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στις τάξεις του στρατεύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα ήταν Εθνοφρουρός στο Νιού Τζέρσεϊ που είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από την 21η Μαρτίου. Πέθανε το Σάββατο, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

«Είναι μια ημέρα θλίψης για το υπουργείο Άμυνας καθώς χάσαμε τον πρώτο αμερικανό στρατιωτικό (…) εξαιτίας του κορονοϊού», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον θανόντα.

Νωρίτερα χθες το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί η μόλυνση 568 στελεχών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από τον SARS-CoV-2, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 280 την Πέμπτη. Εξάλλου, πάνω από 450 στελέχη του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, συμβασιούχοι και εξαρτημένα μέλη οικογενειών στρατιωτικών έχουν επίσης μολυνθεί, κατά την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο αποφάσισε να μη δημοσιοποιεί αναλυτικά δεδομένα για τα κρούσματα μόλυνσης στελεχών του από τον κορονοϊό, διότι ανησυχεί πως οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αντιπάλους των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Προσευχές στο Θεό! Η Αμερική παίρνει θέση μάχης απέναντι στον θανατηφόρο ιό: Η Ευρώπη αναμένει την κορύφωση του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: