Το μάθημα Ιστορίας στον Ερντογάν από τον Ντέιβιντ Χάρις: Να πας να επισκεφθείς το Άουσβιτς για να μάθεις τι είναι οι ναζί

O Εντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC) και ο Ντέιβιντ Χάρις, Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Φωτογραφία Αμερικανική Πρεσβεία




“Θα πρέπει να επισκεφθεί το Αουσβιτς και να μάθει τι είναι πραγματικά οι Ναζί”. Τα παραπάνω είναι μέρος της οργισμένης αντίδρασης του Εκτελεστικού Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις και απευθύνεται στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος πρόσβαλε τον ελληνικό λαό και με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του παρομοίασε την Ελλάδα με τους ναζί θέλοντας να δικαιολογήσει όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στον Έβρο με ευθύνη της Τουρκίας, η οποία έστειλε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα με τη χώρα μας στη βάση σχεδίου δημιουργίας τετελεσμένων και εξπέραστων προβλημάτων.

Ο κ. Ντέιβις που θεωρείται εξαιρετικός φίλος της Ελλάδας και συνεργάζεται με τις δυνάμεις του Ελληνικού Λόμπι στην Ουάσιγκτον, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τα εξής:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει ό,τι έκαναν και οι Ναζί αναφερόμενος στην συνοριακή κρίση την οποία ο ίδιος δημιούργησε. Αντιμετωπίζουν Ολοκαύτωμα οι μετανάστες στην Τουρκία; Εγκαταλείπουν τη χώρα φοβούμενοι για τις ζωές τους; Εάν ναι, τότε ο Ερντογάν θα έπρεπε να είναι υπόλογος. Εάν όχι, θα πρέπει να επισκεφθεί το Αουσβιτς και να μάθει τι είναι πραγματικά οι Ναζί», σημείωσε στο Twitter, ο Αμερικανοεβραίος ηγέτης.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι εικόνες στα σύνορα με την Ελλάδα δεν έχουν διαφορά με αυτά που έκαναν οι ναζί. Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα στο όνομα της Δύσης», ισχυρίστηκε ο εθνικιστής ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» τα όσα διαπράττει η Ελλάδα στα σύνορα κατά των προσφύγων/μεταναστών. «Η Δύση ακούει; Ο καθρέπτης της Ευρώπης βρίσκεται στα σύνορα με την Ελλάδα και τα όσα βιώνονται εκεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μάλιστα και βίντεο με τις βιαιότητες, όπως ισχυρίστηκε, της Ελλάδας στα σύνορα, για να προκαλέσει στο ακροατήριό του συναισθήματα αποτροπιασμού και αποστροφής κατά της Ελλάδας. «Τί άλλο θα κάνουν μετά;», αναρωτήθηκε.

Νέο παραλήρημα του παράλογου Ερντογάν: Συγκρίνει τους Ναζί με τους …Έλληνες, απειλεί ξανά για Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: