Το “λιοντάρι” και “ο πιο γλυκός άνθρωπος”, το σύμβολο του μαχητή: Θα ζήσει στην αιωνιότητα ο Γλέζος

FILE PHOTO: Ο Μανώλης Γλέζος, σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, Αθήνα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Εκτενές κείμενο δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters για το θάνατο, στην ηλικία των 97 ετών, του Μανώλη Γλέζου, του ήρωα της αντίστασης που έγινε διάσημος για την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη το 1941, πράξη για την οποία καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέτισε φόρο τιμής στον Γλέζο, αποκαλώντας τον “λιοντάρι” και “τον πιο γλυκό άνθρωπο”.

“Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους, αλλά η κληρονομιά της ζωής του αφήνει την Ελλάδα πιο πλούσια”, ανέφερε σε δήλωσή του.

“Το παράδειγμά του, ενός αληθινού πατριώτη και μαχητή, αποτελεί ένα κατευθυντήριο φως για όλους μας. Και μας δίνει τη δύναμη να ενωθούμε για να ξεπεράσουμε δυσκολίες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα », δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην κρίση του κορωνοϊού.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης: «Θα ζήσει στην αιωνιότητα ως το σύμβολο ενός μαχητή που ήξερε πώς να θυσιάσει τον εαυτό του για τον συνάνθρωπο».

Τίτλος: Glezos, Greek who tore swastika from Acropolis in WW2, dies aged 9

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 98 χρόνων ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: