Tο λάθος του νεοσουλτάνου, η εισβολή των αμάχων και τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη: Ο βάτραχος στην κατσαρόλα

File Photo: Η Τουρκία έστειλε τον Φεβρουάριο “πρόσφυγες” και “μετανάστες” στον Έβρο. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την επίθεση… ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο δεν είναι προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα. Πρόκειται για μία οργανωμένη από το τουρκικό κράτος εισβολή αμάχων και όχι μόνο.

Αναμφίβολα, στόχος της συντριπτικής πλειονότητας όσων πολιορκούν τα ελληνικά σύνορα και επιχειρούν να προσεγγίσουν τα νησιά είναι να κάνουν ένα βήμα προς τον τελικό προορισμό, που είναι ο “παράδεισος” της Ευρώπης.

Αυτό, ωστόσο, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει εργαλειοποιήσει τους μετανάστες με διπλό στόχο: πρώτον να καταπονήσει και εάν είναι δυνατόν να “αλώσει” την Ελλάδα και δεύτερον να εκβιάσει την ΕΕ. Η τακτική αυτή δεν είναι καινούρια. Εφαρμόζεται εδώ πολύ καιρό. Μέχρι τώρα, όμως, η Άγκυρα τηρούσε κάποια προσχήματα. Μεθόδευε τη διοχέτευση μεταναστών στην ελληνική επικράτεια μέσω των νησιών και του Έβρου σε μικρότερες ή μεγαλύτερες δόσεις.

  • Η τακτική αυτή θύμιζε λίγο τη γνωστή ιστορία με τον βάτραχο στην κατσαρόλα. Η Ελλάδα θύμιζε μέχρι τώρα τον βάτραχο που δεν πήδαγε έξω από την κατσαρόλα, επειδή η Τουρκία ζέσταινε σιγά-σιγά το νερό. Εάν συνέχιζε έτσι τελικώς ο βάτραχος ίσως γινόταν βραστός, όπως στην ιστορία. Με το σιγά-σιγά συνηθίζει να μην αντιδρά με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Στριμωγμένος στην Ιντλίμπ της Συρίας, ο Ερντογάν έκανε το λάθος και πρέπει ως Έλληνες να θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό γι’ αυτό. Έχοντας συνηθίσει να αντιδρά κλιμακώνοντας και έχοντας μέχρι τώρα συνηθίσει να κερδίζει πόντους από αυτή την κλιμάκωση, εφάρμοσε αυτή την τακτική και τώρα.

Έτσι, αντί να συνεχίσει να μας στέλνει σε έστω μεγαλύτερες δόσεις τους μετανάστες, οργάνωσε τη μαζική μεταφορά τους στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία ολομέτωπη μαζική εισβολή. Με άλλα λόγια μας έριξε καυτό νερό και μας υποχρέωσε να πηδήξουμε έξω από την κατσαρόλα, όπως θα έκανε και ο βάτραχος.

  • Ο Μητσοτάκης κάνει υπέρβαση

Καταργώντας τα προσχήματα και εξαπολύοντας ανοικτά πλέον αυτόν τον υβριδικό πόλεμο, ο Ερντογάν υποχρέωσε την ελληνική κοινή γνώμη να αφυπνισθεί και τον ίδιο τον Μητσοτάκη να κάνει την υπέρβασή του. Είχαν προηγηθεί οι εμφύλιες συγκρούσεις των νησιωτών με τα ΜΑΤ, οι οποίες κατέδειξαν ότι οι νησιώτες κι όχι μόνο είχαν φθάσει στα όριά τους.

Προετοίμασε το έδαφος και η επιδημία του κορονοϊού και έτσι όταν η Τουρκία έστειλε τα πλήθη στον Έβρο, η απόφαση για σφράγισμα των συνόρων παγιώθηκε.

  • Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες, αλλά και οι πράξεις (δημόσιες και αφανείς) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός διέβη τον Ρουβίκωνα.

Έχει δώσει εντολές που πριν ένα μήνα θα τις αρνιόταν μετά βδελυγμίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε όσους διεισδύουν στην ελληνική επικράτεια δεν τους παρέχεται το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο γίνεται προσπάθεια να επαναπροωθηθούν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε: Η Τουρκία μας κλέβει το Αιγαίο και το σύστημα ομιλεί για τη Χάγη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: