Το δίλημμα των κυβερνήσεων μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο κατά του ιού: Το σκληρό μήνυμα στους πολίτες

File photo: Μετά τα τραγούδια, τις σημαίες και τα συνθήματα, οι Ιταλοί βγάζουν στα μπαλκόνια τους λάμψεις αισιοδοξίας… EPA, CIRO FUSCO




Οι κυβερνήσεις έχουν ένα σκληρό μήνυμα να μεταφέρουν: Τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να συνεχιστούν για πολύ καιρό, διαφορετικά οι συνέπειες από την οικονομική κατάρρευση θα είναι περισσότερο θανατηφόρα από τον ίδιο τον ιό, αναφέρουν οι Paola Tamma και Jacob Hanke Vela στην ιστοσελίδα του Politico.

Το δίλημμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού είναι αν θα χρειαστεί να προετοιμάσουν τους πληθυσμούς τους για διαβίωση σε συνθήκες lockdown για έναν χρόνο ή και περισσότερο ή για περισσότερους θανάτους τους επόμενους μήνες;

Από τη μια πλευρά, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορούν να περιορίσουν τη μετάδοση και τον αριθμό των νεκρών, αλλά μια βαθιά οικονομική ύφεση θα απομυζήσει τα κυβερνητικά έσοδα που διατίθενται για υπηρεσίες και δομές δημόσιας υγείας.

Το πρόβλημα είναι ότι αμέσως μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, οι μολύνσεις και οι θάνατοι θα επανέλθουν. Ο Mujtaba Rahman, Διευθυντής για την Ευρώπη του Eurasia Group, εταιρείας συμβούλων πολιτικών κινδύνων, δηλώνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση ισορροπίας και ότι δεν είναι σαφές εάν κάποια κυβέρνηση έχει αξιόπιστη στρατηγική εξόδου.

Η διατήρηση του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο δεν είναι εφικτή και θα οδηγήσει πιθανόν σε παγκόσμια ύφεση.

Τίτλος: Locked-down Europe asks: How long can we afford this?

Πάνω από 404.000 τα κρούσματα κορωναϊού στη Γαλλία: Στους 18.259 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: