Το αντίο του Χάρι και της Μέγκαν από το Instagram, μεσούσης της πανδημίας

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ. photo via amna.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ).




Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν αποχαιρέτισαν σήμερα τους 11 εκατομμύρια ακολούθους τους στον λογαριασμό τους στο Instagram, “Sussexroyal”, με ένα μήνυμα με αναφορές στην πανδημία του νέου κορονοϊού, την παραμονή της νέας τους ζωής, έχοντας αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Σε μια χρονική περίοδο όπου ο κόσμος μοιάζει «απίστευτα εύθραυστος», «το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η υγεία και η ευημερία κάθε ανθρώπου σε ολόκληρη την υφήλιο και να βρεθούν λύσεις στα πολυάριθμα προβλήματα που έχει προκαλέσει αυτή η πανδημία», γράφουν στο μήνυμά τους.

«Καθώς όλοι αναζητούμε τον ρόλο που θα διαδραματίσουμε σε αυτήν την παγκόσμια μεταβολή και την αλλαγή των συνηθειών, επικεντρωνόμαστε, σε αυτό το νέο κεφάλαιο, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Δεν θα μας βλέπετε πλέον εδώ», όμως η «δουλειά συνεχίζεται», γράφει το ζευγάρι.

«Ανυπομονούμε να ξανασυνδεθούμε με εσάς σύντομα» προσθέτουν. «Ήσασταν υπέροχοι! Μέχρι τότε, να προσέχετε τους εαυτούς σας και ο ένας τον άλλο».

Το ζευγάρι θα επικεντρωθεί τώρα στην οικογένειά του τους επόμενους μήνες, ενώ θα «αναπτύσσει τη μη κυβερνητική οργάνωσή του» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Χάρι και της Μέγκαν.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα προτιμούσαν, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, η προσοχή να παραμείνει στην παγκόσμια απάντηση στη νόσο Covid-19», υπογραμμίζεται.

Ο Χάρι και η Μέγκαν σόκαραν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια τον Ιανουάριο, ανακοινώνοντας τα σχέδιά τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους. Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη βασίλισσα, οι δυο τους θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο από τον Απρίλιο.

Επομένως, από την Τετάρτη, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν νέες καριέρες, να κερδίζουν τα δικά τους χρήματα και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί με τον γιο τους Άρτσι, στη Βόρεια Αμερική.

Δεν θα μπορούν, εντούτοις, να χρησιμοποιούν τη λέξη «royal» στην επωνυμία τους ή να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα, ενώ συμφώνησαν να μην χρησιμοποιούν το HRH – His or Her Royal Highness.

Με πληροφορίες ΑFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: