Την Τρίτη παρουσιάζεται στο δικαστήριο ο Ροναλντίνιο: Κρατείται σε φυλακή στην Παραγουάη

Συνελήφθη ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής Ροναλντίνιο για απόπειρα εισόδου στην Παραγουάη με πλαστό διαβατήριο. EPA, NATHALIA AGUILAR




Ο Ροναλντίνιο φαίνεται να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην φυλακή της Παραγουάης, όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του (και του αδελφού του Ρομπέρτο Ασίς).

Αυτό δήλωσε την Δευτέρα (9/03) στο Reuters ο επικεφαλής των εγκαταστάσεων, ενώ από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Βραζιλιάνου άλλοτε σταρ του ποδοσφαίρου αισιοδοξούν ότι σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος, με την έρευνα να συνεχίζεται.

«Σε γενικές γραμμές δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση», υποστήριξε ο διευθυντής της φυλακής, Μπλας Βέρα, στο Reuters και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι όπως τον βλέπετε στην τηλεόραση, πάντα χαμογελαστός.»

Ο Βέρα είπε ακόμη ότι ο Ροναλντίνιο κι ο αδελφός του Ρομπέρτο Ασίς, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή (6/03) διότι χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια της Παραγουάης, θα παρουσιαστούν σε δικαστήριο την Τρίτη (10/03). Ο δικηγόρος τους, Σέρτζιο Κεϊρός, διευκρίνισε στο Reuters ότι ζήτησαν από ένα δικαστήριο να τους αφήσει ελεύθερους σε κατ΄ οίκον περιορισμό, προσφέροντας εγγυήσεις ότι δεν θα φύγουν αεροπορικώς από την χώρα.

O Βέρα είπε ακόμη ότι ο 39χρονος πρώην άσος των Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν και ο αδελφός του έχουν κρεβάτια, τηλεόραση και ανεμιστήρα στο κελί της φυλακής, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ασουνσιόν. Τα δύο αδέλφια χρησιμοποιούν ένα κοινόχρηστο μπάνιο και έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν στην εξωτερική αυλή σε τακτική βάση. Οι δικηγόροι τους, τέλος, τους παρείχαν γεύματα, καθώς δεν ήθελαν να φάνε το φαγητό που προσέφερε η φυλακή.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ασουνσιόν, Παραγουάη

 

Χωρίς θεατές λόγω κορωναϊού την Πέμπτη η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: