Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με πρωθυπουργούς: Εξετάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων έναντι του κορωναϊού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου, στη Γερμανία υπήρχαν πάνω από 22.000 κρούσματα και 77 νεκροί. EPA,CLEMENS BILAN




Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις επόμενες αποφάσεις που θα λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνησης της Γερμανίας σχετικά με την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα το βράδυ θα υπάρξει ειδική τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων για τον συντονισμό των ενεργειών τους, καθώς κάποια κρατίδια -όπως η Βαυαρία- έχουν προχωρήσει εδώ και δύο ημέρες σε απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ άλλα, όπως του Βερολίνου, όχι.

Είναι πιθανό στα πλαίσια του Συντάγματος η Καγκελαρία, αλλά και το Υπουργείο Υγείας να ζητήσουν την ανάληψη έκτακτων εξουσιών, οι οποίες θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν ομοιόμορφα μέτρα σε όλη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου, στη Γερμανία υπήρχαν πάνω από 22.000 κρούσματα και 77 νεκροί.

Η θνησιμότητα στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων κατατάσσει τη Γερμανία στην 5η θέση παγκοσμίως.

Οι ειδικοί κάνουν γνωστό πως η χαμηλή θνησιμότητα ίσως εξηγείται και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 20 και 45 ετών.

Στο Βερολίνο -για παράδειγμα- υπάρχουν 800 κρούσματα και ένας νεκρός, με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να είναι νέοι άνδρες (ηλικίας μεταξύ 30 έως 34 ετών).

Επίσης η Γερμανία διαθέτει την παρούσα στιγμή τις περισσότερες κλίνες ΜΕΘ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη που φθάνουν συνολικά τις 26.000.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δραματική επιστολή Ματαρέλα στο Γερμανό ομόλογό του: Μη γνωρίσει η Ευρώπη την οδυνηρή πορεία μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: