Τηλεδιάσκεψη υπουργών Οικονομικών των χωρών της G7 για τις ζημιές από τον κορωναϊό

Οι χώρες της Ομάδας των 7 δεν θα ζητήσουν απευθείας δημοσιονομική και νομισματική στήριξη στην ανακοίνωσή τους για την επιδημία, σύμφωνα με πηγές. EPA, KIMIMASA MAYAMA




Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) θα εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση του πλήγματος του κοροναϊού στην οικονομία, αλλά δεν θα ζητήσουν άμεσα νέες δαπάνες από τις κυβερνήσεις ή συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι της G7.

Καθώς η εξάπλωση της επιδημίας εντείνει τους φόβους για παγκόσμια ύφεση, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) θα εκδώσουν ανακοίνωσή ύστερα από την τηλεδιάσκεψή τους, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

  • Στην ανακοίνωση, οι χώρες της G7 θα δεσμευθούν να εργαστούν από κοινού για να αντισταθμίσουν τη ζημιά στις οικονομίες τους από την ταχέως εξαπλωνόμενη επιδημία, δήλωσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους της G7 που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Άλλη πηγή της G7 δήλωσε ότι οι χώρες της Ομάδας των 7 θα εκφράσουν την αποφασιστικότητά του για κοινή, συντονισμένη δράση, εάν χρειαστεί, για να περιορίσουν τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία. Και οι δύο πηγές δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι της G7 δεν θα ζητήσουν απευθείας να ληφθούν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της επιδημίας. Και δεν είναι ακόμα πιθανόν να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημία. Άρα η εντύπωση είναι ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για ένα τέτοιο βήμα», δήλωσε η δεύτερη πηγή της G7.

Τα νέα απογοήτευσαν κάποιους επενδυτές που ήλπιζαν για πιο ξεκάθαρα μέτρα στήριξης από τις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,2%, αν και οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επέκτειναν σήμερα την επιφυλακτική τους ανάκαμψη από τη βουτιά που σημείωσαν λόγω του κοροναϊού εν μέσω ελπίδων για κοινή δράση πολιτικής.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία
ΤΦ

Έτοιμη η ΕΚΤ για στοχοθετημένα μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: