Τί συμβαίνει με τη Μελάνια; Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ άφαντη εν μέσω κρίσης κορωναϊού

File Photo: H πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.EPA/TASOS KATOPODIS / POOL




Ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει τακτικά για την επιδημία του κορωναϊού, η πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, έχει τηρήσει ένα σχετικά χαμηλό προφίλ κάτι τελείως διαφορετικό από τη στάση που τηρούσαν πρώην “πρώτες κυρίες” σε περιόδους εθνικών κρίσεων.

Η Μελάνια Τραμπ έκανε ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή το βράδυ ενθαρρύνοντας τους ακολούθους της να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών. Ηταν το πρώτο της σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Δεν έχει θεαθεί δημοσίως από τις 10 Μαρτίου, όταν μίλησε σε εθνική διάσκεψη στη Βιρτζίνια – στη διάρκεια της οποίας δεν αναφέρθηκε στον κορωναϊό – κι αργότερα παρέστη στην τελετή απονομής Προεδρικών Μεταλλίων Ελευθερίας στον Λευκό Οίκο.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα του CNN να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας της πρώτης κυρίας, ή αν έχει κάποια σχέδια να απευθυνθεί στο έθνος σχετικά με την κρίση του κορωναϊού, ή γενικά για το πού βρίσκεται και τί κάνει.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έγραψε στους 13,3 εκατομμύρια ακολούθους της στο Twitter στις 11 Μαρτίου: “Η σπουδαία μας χώρα μάχεται σκληρά κατά του  #Coronavirus. Αυτό το έθνος είναι δυνατό και έτοιμο και θα το ξεπεράσουμε. Παρακαλώ λάβετε δράση για να παρεμποδίσετε την περαιτέρω διάδοση. Επισκεφτείτε το  cdc.gov για ενημερωμένη πληροφόρηση υγείας”.

Οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ παραδοσιακά σε περιόδους εθνικής κρίσης ή ανάγκης χρησιμοποιούσαν τον ρόλο τους για να προωθήσουν τις πολιτικές της διακυβέρνησης.

“Μετά την 11η Σεπτεμβρίου η Λόρα Μπους υπήρξε η πρώτη “πρώτη κυρία” που απηύθυνε ραδιοφωνική ομιλία εφιστώντας την προσοχή του κοινού στην κατάσταση των γυναικών στο Αφγανιστάν” δηλωσε στο CNN η συγγραφέας Κέιτ Αντερσεν Μπράουερ.

Ακόμη πιο πίσω, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης οι “πρώτες κυρίες” είχαν εκμεταλλευθεί το ρόλο και την επιρροή τους για να διαδώσουν μηνύματα ενότητας. Η Ελέανορ Ρούσβελτ πρωτοστάτησε στην εκστρατεία ενθάρρυνσης των οικογενειών που δοκιμάζονταν σκληρά από την οικονομική κατάρρευση.

Με πληροφορίες από CNN

Το Λας Βέγκας κατεβάζει ρολά στα καζίνο και τα ξενοδοχεία (!) λόγω του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: