Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο από 1η Απριλίου ενέκρινε η ΡΑΕΚ

File Photo: Μετά από σχετική εισήγηση της Αρχής Ηλεκτρισμού της Κύπρου η ΡΑΕΚ ενέκρινε τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από τον επόμενο μήνα. ΚΥΠΕ
Τη μείωση της χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (Υ.Δ.Ω.), από €0,00071/kWh σε €0,00055/kWh, από την 1η Απριλίου 2020, ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), μετά από σχετική μελέτη και εισήγηση της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, η αναθεωρημένη χρέωση Υ.Δ.Ω. θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Απριλίου 2020 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Απριλίου 2020.

Όπως αναφέρει η ΑΗΚ, η χρέωση για ΥΔΩ εφαρμόζεται με βάση τη σχετική Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας εξάσκησε το δικαίωμα που του παρέχεται, να ζητήσει από τη ΡΑΕΚ να επιβάλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μειωμένη τιμή χρέωσης ανά καταναλωθείσα μονάδα, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μάχη των Ελληνοκυπρίων για μία θέση επιστροφής στα αεροπλάνα: Οι σημερινές αφίξεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: