Θαύμα, μόνο την Τουρκία δεν ακουμπά ο ιός σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή: Κρούσματα και στην Αλβανία

Ο online χάρτης εξάπλωσης του κορωναϊού, τον οποίο επεξεργάζεται το Jοhn Hopkins University.




Μετά και την ανακοίνωση των αλβανικών αρχών για τα δύο πρώτα κρούσματα με κορωναϊό στη χώρα, η Τουρκία είναι το μοναδικό κράτος της… ευρύτερης γειτονιάς χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πράγματι, στον σχετικό online χάρτη που έχει επεξεργαστεί το πανεπιστήμιο John Hopkins, η ιατρική σχολή του οποίου θεωρείται η κορυφαία παγκοσμίως, η Τουρκία παρουσιάζει μηδενικά κρούσματα.

Οσον αφορά στα κρούσματα της Αλβανίας, πρόκειται για έναν πατέρα και τον γιο του, ηλικίας 54 και 26 χρόνων, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες τη Φλωρεντία στην Ιταλία και επέστρεψαν οδικώς στην Αλβανία. Παρουσιάστηκαν μόνοι τους στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για να μην διαδοθεί ο κορωναϊός στη χώρα.

Αυτά συνίστανται μέχρι στιγμής στην απαγόρευση όλων των αεροπορικών πτήσεων προς και από τη βόρεια Ιταλία και τις ζώνες των “κόκκινων γραμμών” στη χώρα αυτή, το κλείσιμο όλων των σχολείων στη χώρα και την απαγόρευση κάθε μαζικής εκδήλωσης. Τα μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μετά από δεκαετίες ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς λόγω του κορονοϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: