Θα σας μιλήσω για τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα και ας δυσανασχετούν οι οπαδοί τους… Καλά «το πάνε»…

File Photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ), στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αρκετοί θα διαφωνήσουν με τα γραφόμενά μου σήμερα, διότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κομματικά καλούπια και είναι τόσο φανατισμένοι, που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η επιδημία, που κτύπησε και την Ελλάδα, αλλά και η ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας στον Έβρο, άλλαξε το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Εύχομαι και ελπίζω για πάντα.

Παρά το γεγονός ότι τα «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους και να ανταλλάσσουν κατηγορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι στην πενηνταπεντάλεπτη επικοινωνία τους, ανακάλυψαν περισσότερα κοινά παρά διαφορές.

Είναι φανερό από το διάγγελμα του πρωθυπουργού ότι βρήκε στήριξη στις πρωτοβουλίες του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι επίσης φανερό από τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι ο κ. Μητσοτάκης άκουσε, κατέγραψε και υλοποίησε κάποιες εισηγήσεις του. Και όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά όταν απειλείται η Πατρίδα. Άλλωστε, αν πέσει η χώρα, χάνεται μαζί της και ο ρόλος που παίζουν οι πολιτικοί…

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο σκληρά μέτωπα και ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιο είναι το πιο επικίνδυνο από τα δύο:

  • Προηγήθηκε η συνεχιζόμενη κρίση με την επίθεση της κατοχικής δύναμης Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας στον Έβρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ομάδες σκληρών μεταναστών από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της περιοχής και της Αφρικής για να σπάσει το ελληνικό μέτωπο. Έχασε οικτρά, καθώς οι ελληνικές δυνάμεις αποκρούουν μέχρι σήμερα όλες τις επιθέσεις με απίστευτα αποτελεσματικό τρόπο.

  • Στη συνέχεια, στην πρώτη κρίση προστέθηκε και ο κορωναϊός, που μας ήρθε από την Κίνα, και απειλεί όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η γειτονική μας Ιταλία έχει κυριολεκτικά γονατίσει. Άλλες, πιο μεγάλες χώρες από την Ελλάδα, δεινοπαθούν. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα, και θα έλεγα, ότι τα πήρε γρήγορα. Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να απευθυνθεί δύο φορές στο λαό και να προειδοποιήσει για τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εάν δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες. Και πρόκειται για οδηγίες που αφορούν όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Βασική οδηγία είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Η συμπεριφορά μεγάλης μερίδας των πολιτών είναι απαράδεκτη. Και θυμίζει τη συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που παρέσυρε πολλούς ηγέτες αλλά και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι αρχικές δηλώσεις του ήταν εντελώς ανεύθυνες, σε σημείο που προκάλεσε ζημία -ελπίζω όχι ανεπανόρθωτη- όχι μόνο στην Αμερική. Η σκέψη του ήταν λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν αποδειχθεί ότι ο ιός είναι μία «συνωμοσία» των Κινέζων, αυτό που έπρεπε πρωτίστως να τον ενδιαφέρει ήταν η απόκρουση της καταιγίδας. Στη συνέχεια μπορούσε να κάνει ότι ποθούσε η ψυχή του στους Κινέζους, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι εννοεί τις απειλές που περιλαμβάνουν οι πολεμικές δηλώσεις του.

  • Σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι πολίτες πρέπει να υπακούσουν. Δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι θα κλείσει τους Έλληνες στα σπίτια τους, όπως έκαναν οι «εθνοσωτήρες» Παπαδόπουλος και Παττακός. Είμαι βέβαιος πως ο κίνδυνος θα μας αναγκάσει να αποβάλουμε τον ωχαδελφισμό, τουλάχιστον στο τεράστιο αυτό θέμα. Που αφορά την απειλή στις ζωές όλων των ανθρώπων.

Όσοι δεν ενδιαφερόμαστε για κανένα κομματικό συμφέρον, χαρήκαμε με τη συνεργασία του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευχόμαστε να συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως είναι η απειλή της Τουρκίας και ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών. Κατά τη γνώμη μου -και εύχομαι να μην διαψευστώ- και οι δύο πολιτικοί ηγέτες κέρδισαν από το γεγονός ότι αντιμετώπισαν τα δύο αυτά ζητήματα με πατριωτισμό και όχι για να υπηρετήσουν το κομματικό συμφέρον.

Με την ευκαιρία πιστεύω ότι μπορούν και πρέπει να βρουν τον τρόπο να μαζέψουν τους ακραίους τους. Τους παρακολουθώ να «σκοτώνονται» στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ στην πραγματικότητα συμφωνούν για την ανάγκη της καθολικής ενότητας όταν κινδυνεύει η Πατρίδα.

Στον Έβρο οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικές όσο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πολεμική εμπειρία, εν τούτοις δίνουν καθημερινά μαθήματα στον στρατό του Ερντογάν. Ευχόμαστε να αντιμετωπίσουν τον νέο Αττίλα και στο Αιγαίο, όπου σίγουρα θα μεταφέρει την εισβολή του.

  • Σε ότι αφορά τον κορωναϊό, διαβάζουμε τις δηλώσεις των ξένων ηγετών και ανατριχιάζουμε. Στην πραγματικότητα βιώνει η ανθρωπότητα ένα υπόγειο πόλεμο, που αφορά όλες τις χώρες, άρα είναι παγκόσμιος, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα…

Όταν φοβούνται οι μεγάλες χώρες και θωρακίζονται, εμείς είμαστε οι έξυπνοι; Γιατί πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια ότι είμαστε ένας άναρχος λαός;

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Τραμπ κατάλαβε ευτυχώς τον κίνδυνο από την πανδημία: Αλλά υπάρχει χρόνος να προστατευθεί η Αμερική; Χλωμό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: