Τερματίζει τη συμμετοχή του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα ο δισεκατομμυριούχος Τομ Στάιερ

Ο δισεκατομμυριούχος Τομ Στάιερ τερμάτισε τη συμμετοχή του στην κούρσα των Δημοκρατικών. EPA, JIM LO SCALZO




Ο 62χρονος δισεκατομμυριούχος Τομ Στάιερ, σφοδρός επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τα τελευταία χρόνια οικολόγος ακτιβιστής, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συμμετοχή του στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Αποχωρεί έπειτα από τα απογοητευτικά γι’ αυτόν αποτελέσματα στις τέσσερις πρώτες πολιτείες όπου διεξήχθησαν εσωκομματικές ψηφοφορίες, παρά τα εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία που δαπάνησε στην εκστρατεία.

Στη Νότια Καρολίνα, ο πρώην επικεφαλής εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων κατατάχθηκε τρίτος, παρότι ξόδεψε πάνω από είκοσι εκατομμύρια δολάρια και έκανε αλλεπάλληλες ομιλίες.

«Απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα που φέραμε», παραδέχθηκε ο Στάιερ απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του. «Είχα πει πως εάν δεν έβλεπα πως υπάρχει δρόμος προς τη νίκη, θα έβαζα τέλος στην εκστρατεία μου και, ειλικρινά δεν βλέπω τέτοιον δρόμο», συμπλήρωσε. Πάντως, πρόσθεσε, δεν «μετανιώνει» για την «εμπειρία» που βίωσε: «μπήκα σε αυτή την κούρσα για να μιλήσω για αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο από το καθετί και συνεχίζουν να με ενδιαφέρουν περισσότερο από το καθετί», είπε διαβεβαιώνονας ότι θα στηρίξει οποιονδήποτε κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Στάιερ διέθεσε στις τέσσερις πρώτες πολιτείες όπου διεξήχθησαν εσωκομματικές ψηφοφορίες των Δημοκρατικών πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας The Washington Post.

Ο ιδρυτής του hedge fund Farallon Capital Management και άλλοτε συνέταιρος σε άλλη μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, τη Hellman & Friedman, έχει περιουσία που υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes ότι ξεπερνά το 1,6 δισεκ. δολάρια.

Ξόδεψε πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια στο Νιου Χάμσιρ, ποσό τριπλάσιο από τον νικητή σε αυτή την πολιτεία, τον Μπέρνι Σάντερς, για καταλήξει τελικά να λάβει 10.700 ψήφους (3,6%).

Απομένουν πλέον επτά υποψήφιοι στην κούρσα. Ανάμεσά τους ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2019, έχει σπάσει ήδη όλα τα ρεκόρ, δαπανώντας 500 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ και διαφημιστικά μηνύματα στο Διαδίκτυο αφότου άρχισε την εκστρατεία του, την 25η Νοεμβρίου, κατά υπολογισμούς της εταιρείας Advertising Analytics.

Πληροφορίες από AFP-Reuters-dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπάιντεν δηλώνει έτοιμος για τη «μάχη με τον Τραμπ»: Εξασφάλισε επιτέλους την πρώτη του νίκη στη Νότια Καρολίνα,

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: