Τα παρατράγουδα της τουρκικής επίθεσης, η εκλιπούσα Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρακτέον της Ελλάδας

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΚΡΕΣΕΝΤΣΙΟ ΣΑΝΤΖΙΛΙΟ

Η Ελλάδα, με τις απαράδεκτα υποτιμητικές για την ίδια και τελείως μαλθακές τοποθετήσεις και συμπεριφορές των ευρωπαϊκών θεσμών (Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) και επιπλέον μετά τις στείρες και ανεπίτρεπτα ευνοϊκές για την εισβολέα Τουρκία γερμανικές δηλώσεις, δηλαδή ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε άσχημη θέση» και ότι ακόμη «περιμένουμε η Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για το μεταναστευτικό»(!!), τα ίδια ακριβώς λόγια του Ερντογάν για αντίστοιχη μη τήρηση υποχρεώσεων από την ΕΕ,

– (πολύ εύκολο «παιχνιδάκι» αυτό, βέβαια, το να ρίχνουμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, η ΕΕ στη Τουρκία και η Τουρκία στην ΕΕ!) –

H Ελλάδα, λοιπόν, μετά την απαράδεκτη άρνηση της ΕΕ να την βοηθήσει έμπρακτα (χωρίς πια άδειες ‘δηλώσεις αλληλεγγύης’!), να την προστατεύσει από έναν εξωτερικό εχθρό που της επιτίθεται, όπως ρητά προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία και η ΕΕ υποχρεούται να θέσει σε εφαρμογή, (σίγουρα, αν δεν μπορεί να προστατεύει τα μέλη της, τότε να μην το υπόσχεται στις συνθήκες της, να κλείσει το «μαγαζάκι της και να πει καθαρά πως έχει φαλιρίσει), δεν έχει πλέον καμιά υποχρέωση να ακολουθεί πιστά της ΕΕ, δεν μπορεί πλέον να έχει καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ και οι κοινοτικές συμβάσεις περί μετανάστευσης και χώρας πρώτης εισδοχής δεν έχουν πια καμία αξία, η ίδια η ΕΕ τις καταρράκωσε και τις κατάργησε:

  • 1) με την πλήρη αδιαφορία της για την κατάσταση στην Ελλάδα εξαιτίας της επιχειρούμενης μεταναστευτικής εισβολής, και
    2) με την παράλογη, ανόητη και εγκληματική υποστήριξή της προς την Τουρκία δήθεν για τις «δυσκολίες» που περνάει λόγω Συρίας, για τις οποίες το ΝΑΤΟ είχε το θράσος να ζητήσει την «αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων και πολύ καλά έκανε η Ελλάδα βάζοντας βέτο,

ή ίδια η ΕΕ ξεχνώντας παρανοϊκά και ηθελημένα ότι:

1) αν η Τουρκία έπαθε νίλα στη Συρία (και κάτι τέτοιο φοβάται μη πάθει και στη Λιβύη ή ίσως να το παθαίνει κιόλας!), το φταίξιμο είναι όλο δικό της και τη νίλα την έπαθε μέσα σε μια ξένη χώρα (Συρία) όπου μπήκε σαν χυδαίος γκάνγκστερ εισβολέας κατακτητής καταστροφέας, και
2) όλο εκείνο το μακελειό που χρόνια τώρα συντελείται στη Συρία το έχει προξενήσει η ίδια η Τουρκία, είναι η Τουρκία που έφερε τη κόλαση στη Συρία και υποχρέωσε εκατομμύρια κόσμο να φύγει για να μη σκοτωθεί από τα τουρκικά αεροπλάνα, κανόνια και στρατιώτες, είναι η Τουρκία που άνοιξε στη Συρία τον ασκό του Αιόλου της συμφοράς!

Αυτή, η Τουρκία, έφερε καταστροφές και θανάτους όπου πήγε, δεν πλήρωσε κανένα τίμημα για τα εγκλήματά της και τώρα γι’ αυτά τα εγκλήματα θέλει να το πληρώσουν άλλοι!

Και πρωτίστως ποιος; Η Ελλάδα! Αυτό θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση που κάνει το κουφό αυτί; Η γερμανοκρατούμενη ΕΕ κλείνει τα μάτια και «δεν μπορεί» να σταματήσει την τουρκική απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα;

  • Πάνε πια οι ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποια «Ένωση»; Η «Ένωση» τραπεζικο-καπιταλιστικών Ευρωπαίων που το μόνο που κοιτάζουν είναι πόσα θα κερδίσουν από τα όπλα που πουλούν στη Τουρκία;
  • Δεν υπάρχει πια ΕΕ, δεν μπορεί πια ένα μέλος της, που όχι μόνο απειλείται, αλλά κυριολεκτικά υπόκειται σε πραγματικά εχθρική εισβολή, να περιμένει καμιά βοήθεια. Χαμένος χρόνος. Η κοινοτική αλληλεγγύη είναι μόνο σαχλά λόγια που προφέρουν ξεδιάντροποι πάμπλουτοι παρασιτικοί «ευρωπαίοι λειτουργοί». Τίποτα άλλο

Η ΕΕ ξέρει μόνο να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, όχι στη Τουρκία που κάνει τρισχειρότερα εξακολουθητικά και επιτίθεται και προκαλεί και εκβιάζει!!

Η Γαλλία και η Αυστρία, ειδικά η πρώτη, φαίνεται πως πρότειναν στην Ελλάδα βοήθεια για να αντιμετωπίσει την εισβολή που γίνεται.

Να την δεχθεί λοιπόν η Ελλάδα, εάν αυτή η βοήθεια συγκεκριμενοποιείται με ένα πρόγραμμα στρατιωτικής συμμετοχής σε πιο αποτελεσματικά και ισχυρά αμυντικά συστήματα και ενίσχυση της ελληνικής αντίστασης, διότι δεν νοείται, είναι σκέτη σαχλαμάρα, μια «βοήθεια» με «λόγια αλληλεγγύης» ή με γελοίες διπλωματικές συναντήσεις ή με «σταθερές υποσχέσεις».

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αρνηθεί συμφέρουσες ενδεχόμενες προσφορές συνδρομής και σύμπραξης εναντίον ενός εισβολέα που αποσκοπεί να την διαλύσει, κάνει τα πάντα για να την εξαφανίσει και τώρα ως όπλα της δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει ανθρώπινα κορμιά, σάρκινες σφαίρες, μικρά παιδιά-οβίδες που τα βάζουν πάνω σε καπνό για να πονέσουν και να κλάψουν και ννα τα παρουσιάσουν σαν «θύματα» των Ελλήνων!

Αν η βοήθεια της Γαλλίας (και της Αυστρίας) είναι υλικά χρήσιμη και επαρκώς συμπληρώνει την ελληνική στρατιωτική δύναμη, να γίνει δεκτή αμέσως διότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από χώρες που της συμπαραστέκονται με πράξεις.

  • κατά τα άλλα, δυστυχώς, μετά από τέσσερις πλήρεις μέρες τουρκικής επίθεσης βλέπουμε πως η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα με τον ΟΗΕ, δεν ακούσαμε να έχει ζητήσει την άμεση, υπερεπείγουσα σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του – κάτι που αμέσως, κιόλας στις πρώτες ώρες, θα έπρεπε να είχε γίνει! Ακόμη κοιμόμαστε; Πού πήγαν οι καταγγελίες;

Και με ποια πίεση καταγγέλθηκαν στην «Ευρώπη» τα επεισόδια στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά;

Όλες οι δεκάδες οπτικά και ακουστικά τεκμήρια παράνομης εισβολής και άμεσης τουρκικής συμμετοχής στα έκτροπα και βοήθειας στους ασχημονούντες λαθρομετανάστες, πού είναι; Πότε στον ΟΗΕ και στην ΕΕ θα παρουσιαστούν με τον δέοντα τρόπο ώστε όλος ο κόσμος να ξέρει τί θέλουν να κάνουν με την Ελλάδα;

Γιατί δεν παρουσιάστηκα ακόμα; Έγινε κάτι στην Ευρωβουλή; Στο Συμβούλιο Ευρώπης;

Εντωμεταξύ μαθαίνουμε πως οι λαθρομετανάστες δασκαλεύτηκαν και έμαθαν, φτάνοντας κοντά στις ελληνικές ακτές, να τρυπούν τις βάρκες τους για να πέσουν στη θάλασσα, εκούσια δεχούμενοι τον κίνδυνο πνιγμού παιδιών, (όπως συνέβη σήμερα) για να πάνε οι Έλληνες να τους «σώσουν» απ’ τα νερά! Ο τουρκικός εκβιασμός στο ζενίθ του!

Και τί γίνεται; Πάλι «μπαρκάρουν» σε ελληνικό έδαφος. Γίνεται το θέλημα του Ερντογάν.

Βέβαια σε ετούτο τον εκβιασμό διαβάσαμε στο διαδίκτυο πως υπάρχει μια λύση. Και είναι η εξής:

  • να υπάρχουν έτοιμες βάρκες άδειες στις ελληνικές ακτές ή μαζί με κάθε λιμενικό, και όσοι τρυπούν τις βάρκες και «σώζονται» απ’ τους Έλληνες, να φορτώνονται στις άδειες βάρκες και τα λιμενικά να τις οδηγούν στη μεσαία γραμμή των ελληνο-τουρκικών συνόρων αφήνοντάς τους εκεί για να επιστρέψουν στη Τουρκία.

Έτσι δεν θα κινδυνέψει κανείς.

Στα ανοικτά νερά θα είναι κάπως δύσκολο να τρυπήσουν πάλι τις βάρκες και εφόσον τους εμποδιστεί να επιστρέψουν προς την Ελλάδα, αναγκαστικά θα κινηθούν προς Τουρκία.

Μια λύση κάπως «δραστική», αλλά μπροστά σε έναν κίνδυνο ακατάσχετης «μεταναστευτικής πλημμύρας» κανένα κράτος και κανένας λαός δεν μποροεί να αυτοφυλακιστεί μέσα σε ανθρωπιστικές επιφυλάξεις/ανησυχίες όταν η ίδια τους η ζωή, ελευθερία και κυριαρχία απειλείται βάναυσα απ’ έναν αδυσώπητο εχθρό που πιέζει στη πόρτα!

και τόσο το καλύτερο εάν τα ελληνικά πολεμικά πλοία και το λιμενικό μπορούν νυχθημερόν να εντοπίσουν και να σταματήσουν στη μεσαία γραμμή όλες τις βάρκες που αμολιούνται απ’ τα τουρκικά παράλια, εμποδίζοντας τες να φτάσουν στις ακτές των ελληνικών νησιών.

  • Και μιας και μιλάμε για ελληνικά νησιά, καιρός είναι όποιοι δεν είναι Σύριοι να σταλούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί να απελαθούν στις χώρες τους, όπως στις 13.2.2020 θέσπισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όπως έκανε η Ισπανία και κανείς δεν τη κατηγορεί ότι είναι… απάνθρωπη και αγνοεί τα δήθεν ανθρωπιστικά δικαιώματα!
  • Όλοι αυτοί οι μη Σύριοι δεν έχουν κανένα προσφυγικό δικαίωμα: είναι όλοι καραμπινάτοι λαθραίοι και με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το ελληνικό κράτος δικαιούται και πρέπει να τους απελάσει χωρίς δεύτερες κουβέντες. Ο λαθραίος δεν έχει κανένα δικαίωμα ασύλου. Να μπει στη χώρα με διαβατήριο, νόμιμα, να ζητήσει άσυλο και βλέπουμε!

Τέλος, κάτι πρέπει να ειπωθεί και για την περιβόητη FRONTEX. Τί είναι;

Μας είπαν πως, σαν οργάνωση φύλαξης εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (το λέει το όνομά της), διαθέτει πλοία για την «επιτήρηση» των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και πως θα ελάμβανε κι άλλα πλοία για καλύτερη «επιτήρηση».

Μα αυτή η FRONTEX (που, σημειωτέον, έχει την έδρα της στη Πολωνία!) βρίσκεται στο Αιγαίο απλά για να βλέπει που περνούν οι βάρκες των λαθραίων και να τις μετράει ενώ πηγαίνουν στην Ελλάδα ή είναι εδώ για να εμποδίζει να παραβιάζονται απ’ το «εμπόριο λαθρομεταναστών» τα κοινοτικά σύνορα (που είναι και ελληνικά!) μεταξύ των ανατολικών ελληνικών νησιών και των απέναντι τουρκικών ακτών;

Πιστεύω πως είναι, και πρέπει να είναι, το δεύτερο. Αλλά τότε,. αν είναι έτσι, πού βρισκόντουσαν ως τώρα τα πλοία της FRONTEX και γιατί δεν εμπόδισαν καμία βάρκα λαθραίων; Μήπως αντί να είναι εκεί που πρέπει, κυκλοφορούν «τουριστικά» στη μέση του Αιγαίου και εκεί «περιμένουν» τους λαθραίους;!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
Ελληνιστής, συγγραφέας

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Η Τουρκία κήρυξε πόλεμο στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ανθρώπους! Είναι πια εγκληματικό να κοιμόμαστε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: