Τα μέτρα έναντι του κορωναϊού σε έκτακτη σύνοδο του ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη

File Photo: Άποψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. EPA, OLIVIER HOSLET




Οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισαν, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν, να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο ολομέλειας την επόμενη Πέμπτη, 26 Μαρτίου, για να επιτρέψουν την εφαρμογή των ειδικών μέτρων που προτείνει η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

“Αυτή η σύνοδος ολομέλειας θα αντικαταστήσει επίσημα τη συνεδρία που προβλέπεται για την 1η Απριλίου”.

Η απόφαση ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, με γραπτή διαδικασία. Στην ολομέλεια, το ΕΚ θα κληθεί να ψηφίσει τις τρεις πρώτες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν.

  • Ο Πρόεδρος του ΕΚ Ν. Σασόλι σημείωσε ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει το καθήκον του και θα συνεχίσει να το κάνει. Το Κοινοβούλιο πρέπει να παραμείνει ανοικτό, επειδή ένας ιός δεν μπορεί να μειώσει τη δημοκρατία”.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται η πρωτοβουλία Coronavirus Response Investment, η οποία θα διαθέσει 37 δισ. Ευρώ από τα Ταμεία Συνοχής στα Κράτη Μέλη, η νομοθετική πρόταση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την κάλυψη έκτακτων καταστάσεων δημόσιας υγείας και η πρόταση της Κομισιόν για διακοπή των άδειων πτήσεων προς διατήρηση των χρονοθυρίδων στα αεροδρόμια.

“Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εγκρίνει ειδικά μέτρα για την εν λόγω σύνοδο προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ψηφοφορίες μπορούν να οργανωθούν εξ αποστάσεως”, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΚ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση μέσα στις επόμενες 12 εβδομάδες δηλώνει ο Τζόνσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: